Légiósok: a DAC magyarjai a szlovák liga legjobbjai között

Vágólapra másolva!
2018.10.10. 18:12
null
Kalmár (13) és Davis (31) a DAC legjobbjai (Fotó: Facebook.com)
Ahogy azt olvasóink megszokhatták, időről időre jelentkezünk az InStat statisztikai elemzőrendszer adataival a labdarúgó NB I, illetve a válogatott mérkőzései kapcsán. A labdarúgás statisztikai elemzésével foglalkozó cég természetesen nemcsak itthon dolgozik, hanem a világ számos más bajnokságának adatait is rendszeresen feldolgozza, így többek között a szlovák Fortuna Liga meccseit is rendre értékeli. A szlovák élvonal alapszakaszának felénél elkészített elemzésből kiderül: a Kalmár Zsoltot, Vida Kristophert és Vida Mátét foglalkoztató DAC uralja a listákat.

A 11. forduló után a második helyen álló DAC hátránya három pont a listavezető Slovan mögött, ám számos mutatóban megelőzi a pozsonyi gárdát – számol be róla a DAC hivatalos honlapja. A dunaszerdahelyiek szerezték a legtöbb gólt (29), a legtöbb gólt szöglet után (7) és rögzített játékhelyzet után (11), ők próbálkoztak a legtöbbször kapura lövéssel (átlagban 18.5 meccsenként) és nekik volt a legtöbb, kaput eltaláló (7.2) lövésük, illetve egy együttes sem nyert meg több fejpárbajt náluk.

A DAC az egyéni értékelésekben is kiemelkedik. Az élvonal 12 tagja közül e csapat játékosai átlagban 241-es értékeléssel állnak – a bajnokság átlaga 221. A legjobb 20 futballista közé a DAC hatot ad, majd a Trencsén jön (4), a listavezető Slovant pedig csak ketten képviselik.

Egyénileg a szerdahelyiek balhátvédje, Eric Davis a legjobb, aki 7 meccsen szerepelt, és átlagosan 284-es átlagot szállított. Ezen a listán a 10 mérkőzésen szereplő Kalmár Zsolt a 4. 262-es átlaggal, a 11 találkozón pályára lépő Vida Kristopher pedig a 6. 258-as átlaggal. Utóbbi egyébként a legtöbbet lövő DAC-játékos 46 kapura lövéssel, amiből 19 találta el a kaput, és a bajnokság összes labdarúgója közül ő vett részt aktívan a legtöbb, góllal befejezett akcióban (17).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik