Légióskörkép: U-válogatottunk kitűnt Hollandiában; sorsdöntő Kalmár-gól?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.25. 17:51
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink elmúlt heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Nikolics Nemanja 2016-ban folytatta a gólgyártást, a korábbi U-válogatott Otigba Kenneth is betalált, Kalmár Zsolt pedig a jövője szempontjából szerzett fontos találatot.

A hét légiósa címet Otigba Kennethnek ítélnénk oda. A magyar U-válogatott védő csereként beállva (a szünetben állt be) góllal vette ki a részét a Heerenveen fordításából, illetve 3–1-es győzelméből a Willem II ellen. Az ő szöglet utáni fejes góljával vezetett 2–1-re a csapata. Otigba Kennethnek ítélnénk oda. A magyar U-válogatott védő csereként beállva (a szünetben állt be) góllal vette ki a részét a Heerenveen fordításából, illetve 3–1-es győzelméből a Willem II ellen. Az ő szöglet utáni fejes góljával vezetett 2–1-re a csapata.

A magyar-nigériai kettős állampolgárságú játékosnak ez volt a harmadik gólja ebben a bajnoki szezonban. Jó játékának köszönhetően a voetbalprimeur.nl-nél a forduló válogatottjába is bekerült. A nigériai-magyar védő korábban jelezte, az afrikai ország válogatottjában szeretne szerepelni. Kérdés, hogy az Európa-bajnokság hatására nem változtatná-e meg korábbi véleményét, ha Bernd Storck szövetségi kapitány hívná, tekintve, hogy Nigériából azóta sem kapott meghívót.

OTIGBA GÓLJA 0:38-TÓL

A Legia Warszawa csatára, Nikolics Nemanja 2016-ban is megkezdte a gólgyártást, két edzőmeccsen is gólt szerzett, ugyanakkor az NK Zavrc elleni meccsen kisebb sérülés miatt le kellett cserélni.

NIKOLICS GÓLJA 0:44-TŐL

NIKOLICS GÓLJA AZ NK ZAVRC ELLEN

Másik lengyelországi légiósunk, Gyurcsó Ádám a lengyel harmadosztályú Kotwica Kolobrzeg 3–1-es legyőzéséből vette ki góllal a részét. Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő egy-egy félidőt játszott klubja, a Lech Poznan szombati felkészülési mérkőzésén (3–1-es győzelem).

GYURCSÓ GÓLJA 0:34-TŐL

Az RB Leipzig támadó középpályása, Kalmár Zsolt a svájci élvonalbeli St. Gallen elleni felkészülési meccsen is gólt szerzett a saját maga által kiharcolt büntetőből – korábban az FC Eilenburg triplázott –, ami után úgy tűnik, az ősszel többnyire mellőzött válogatott játékost az előzetes tervekkel ellentétben mégsem adja kölcsön klubja a tavaszi szezonra. A német másodosztályú csapat másik magyarja, Gulácsi Péter – Kalmárhoz hasonlóan – a második félidőt töltötte a pályán a St. Gallen ellen.

Stieber Zoltán bemutatkozásképp góllal segítette 2–1-es győzelemhez a Nürnberget az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen, és játszott a súlyos sérülésből felépülő Korcsmár Zsolt is – ő a 64. perctől volt a pályán a Greuther Fürthben, amely a svájci FC Zürichet múlta felül 2–1-re.

STIEBER GÓLJA 1:17-tŐL

A topligában szereplő légiósaink közül Bogdán Ádám még csak kispadon sem ült a Norwich ellen 5–4-re nyerő Liverpoolban.

Szalai Ádám bemutatkozott a Hannoverben, végig a pályán volt, helyzetekig jutott, de gólig nem, csapata otthon 2–1-re kikapott a Darmstadttól, ezzel az utolsó helyre csúszott vissza a német Bundesligában. Huszti Szabolcs remek beadásokkal, jó játékkal vette ki a részét a Frankfurtban a Wolfsburg 3–2-es legyőzéséből (végigjátszotta a meccset, az 56. percben sárga lapot kapott). Kleinheisler László a kispadról nézte végig, hogy új csapata, a Werder Bremen 3–1-re megverte idegenben a Schalkét.

Balogh Norbert a Serie A-ban a Palermo–Udinese (4–1) meccset látta a hazai cserepadról, míg Megyeri Balázst a spanyol első osztályban a Granada–Getafe (3–2) meccsen nevezték a cserék közé.

A topligák másodosztályában, az angol QPR Tőzsér Dánielt nem nevezte a Wolverhampton elleni 1–1-es döntetlen alkalmával. A spanyol Alavésban viszont október óta először pályára lépett Vadócz Krisztián, csereként 16 percet játszott a Huescát 1–0-ra legyőző csapatban. Az olasz másodosztályban Adorján Krisztiánnak nyolc perc jutott csereként a Novarában a Crotonétól elszenvedett 1–0-s vereség alkalmával, a Spezia viszont Tamás Krisztián nélkül verte meg 1–0-ra a Pro Vercellit.

TOVÁBBI LÉGIÓSAINK BAJNOKI SZEREPLÉSE AZ ELMÚLT HÉTEN

Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor sorozatban harmadszor nyert a török bajnokságban, a magyar középpályás a 62. percbeli lecseréléséig volt a pályán a Gaziantepsor elleni idegenbeli meccsen (3–2).

Az ausztrál élvonalban légióskodó Sándor Györgygólpasszal járult hozzá a Perth Glory idegenbeli, 6–1-es sikeréhez a Newcastle Jets ellen.

SÁNDOR GYÖRGY GÓLPASSZA 0:58-TÓL

A kapus Köteles László (Genk) a kispadról nézte csapata 1–1-es döntetlenjét a Mechelen ellen, és a holland élvonalban „dolgozó” Vida Kristopher (De Graafschap) is csere volt, sereghajtó csapata nélküle kapott ki 2–1-re a Heraclestől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik