Légióskörkép: Priskin- és Németh-gól, Dzsudzsák-assziszt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.29. 16:01
null
Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott az Eskisehirspor ellen (Fotó: bursaspor.org.tr)
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink előző heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) január közepe után ismét végigjátszotta csapata bajnokiját, Németh Krisztián (al-Garafa) már ötödjére volt eredményes a katari élvonalban, Priskin Tamás (Slovan Bratislava) pedig góllal kezdte a tavaszi bajnoki idényt Szlovákiában.

 

ANGLIA

Bogdán Ádám az Augsburg elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen nem, a vasárnapi angol Ligakupa-döntőn viszont ott volt a Liverpool keretében. Az El-ben a „vörösök” bejutottak a nyolcaddöntőbe, amelyben a Manchester United lesz az ellenfelük. A Ligakupa-döntőt 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban veszítette el a Liverpool. Tőzsér Dániel a másodosztályú QPR-ban a 76. percben csereként állt be a Birmingham City elleni bajnokin.

AUSZTRÁLIA

Sándor György és Vadócz Krisztián egyaránt kezdőként lépett pályára a Perth Gloryban a Western Sydney Wanderers elleni idegenbeli bajnokin. A magyar légiósokat is foglalkoztató csapat ötmeccses győzelmi sorozata a listavezető ellen szakadt meg. A 2–1-re végződő találkozón Vadóczot a 86., Sándort a 89. percben cserélték le.

BELGIUM

Köteles László a cserepadról nézte végig csapata győzelmét a listavezető FC Bruges ellen. A Genk jelenleg az ötödik helyen áll a belga élvonalban.

HOLLANDIA

Otigba Kenneth gerincsérülése miatt nem játszhatott a De Graafschap elleni idegenbeli bajnokin, a hazaiknál viszont a második félidőt Vida Kristopher a pályán töltötte. Otigbáék a 11., míg Vidáék az utolsó helyen állnak a holland élvonalban.

NÉMETORSZÁG

A Frankfurt – Huszti Szabolccsal a soraiban – most sem tudott nyerni. A magyar középpályás csapata otthon játszott gól nélküli döntetlent a Dárdaiékat is üldöző Schalke ellen. Huszti kezdőként 87 percet játszott. A Werder Bremen is csak döntetlent játszott a Darmstadt ellen – Kleinheisler László az 58. percben állt be.

A Szalai Ádámot sérülés miatt továbbra is nélkülözni kényszerülő Hannover megszerezte idénybeli ötödik bajnoki győzelmét. Az áldozat ezúttal a Stuttgart volt, ám a csapat még mindig az utolsó a Bundesligában.

A másodosztályban a listavezető RB Leipzig kapott gól nélkül nyert a Paderborn ellen, a kapuban pedig végig Gulácsi Péter állt. Az FSV Frankfurtban 81 percet játszott Kalmár Zsolt. Stieber Zoltán nem lépett pályára volt csapata ellen – a feljutásért küzdő Nürnberg otthon verte meg a Greuter Fürthöt. Simon Krisztián továbbra is sérült, így nem szerepelt a hétvégén az 1860 Münchenben.

OLASZORSZÁG

Balogh Norbert nem lépett pályára a Serie A-ban szereplő Palermóban. A szicíliai csapat otthon játszott gól nélküli döntetlen a Bolognával. A Serie B-ben Adorján Krisztián és Tamás Krisztián is ott volt a keretben, de egyikük sem lépett pályára. A Novara ikszelt, a Spezia nyert.

SPANYOLORSZÁG

A Getafe sorozatban hatodik vereségét szenvedte el (1–0-ra kikapott otthon a Celta Vigótól), Megyeri Balázs végig a kispadon ült.

TÖRÖKORSZÁG

Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára a Bursasporban, a magyar válogatott csapatkapitánya végig is játszotta a találkozót. Együttese 1–0-ra nyert az Eskisehirspor ellen, a gólpasszt ő maga jegyezte.

KATAR

Németh Krisztián ismét gólt szerzett, ám nem tudott nyerni az al-Garafa. A magyar támadó negyedik meccsén az ötödik gólját jegyezte, ezúttal büntetőből volt eredményes. Csapata 4–4-es eredményt ért el.

LENGYELORSZÁG

A Legia Warszawa 2–0-ra nyert, ám most Nikolics Nemanja nem volt eredményes. A magyar csatár végigjátszotta a találkozót. A Lech Poznan 2–0-ra kikapott hazai pályán a Jagielloniától. Kádár Tamás végig a pályán volt, Lovrencsics Gergő a 78. percben állt be. Gosztonyi András kezdőként 81 percet kapott a Slask Wroclawban, Gyurcsó Ádám szintén ugyanennyit játszott a Pogon Szczecinben. Guzmics Richárd eltiltás miatt hagyta ki a Wisla Kraków mérkőzését.

ROMÁNIA

Bőle Lukács 83 percet játszott a CSMS Iasiban a Steaua Bucuresti ellen (1–1). Csapata jelenleg hetedik helyen áll a román első osztályban.

SVÁJC

A Vanczák Vilmost foglalkoztató Sion szerdán a portugál Braga vendégeként lépett pályára az Európa-ligában. Vanczák kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, a svájci együttes pedig egy hajszállal maradt csak le a továbbjutásról. Mint beszámoltunk róla, Mervó Bence közel van az aláíráshoz a Slask Wroclawval, így ő nem volt kerettag.

SZLOVÁKIA

Északi szomszédunknál is elkezdődött a tavaszi idény, a Priskin Tamást is foglalkoztató Slovan Bratislava a Trencín otthonából hozta el a három pontot. A fővárosi együttes 2–0-ra nyert, második gólját a magyar válogatott támadó szerezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik