Légióskörkép: Németh Krisztiánnal még sosem történt ilyen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 20:54
null
Németh Krisztián hatodszor ünnepelhetett gólja után új csapatában.
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink előző heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Priskin Tamás (Slovan Bratislava) győztes gólt szerzett, Németh Krisztián (al-Garafa) pedig hatodik meccsén hatodik gólját jegyezte Katarban. Lovrencsics Gergő (Lech Poznan) és Nikolics Nemanja (Legia Warszawa) is gólpasszt osztott ki, Kleinheisler László (Werder Bremen) pedig egy félidőt kapott a Bayern München ellen.

 

ANGLIA

Csütörtökön a Bogdán Ádámot nélkülöző Liverpool 2–0-ra megverte a Manchester Unitedet az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A „vörösök" vasárnapi meccsét elhalasztották, mivel a Chelsea szombaton az FA-kupában játszott – így későbbi időpontban rendezik meg a rangadót. A másodosztályban a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Queens Park Rangers a hétközi és a hétvégi fordulóját is megnyerte. A magyar játékos a Derby és a Brentford ellen sem lépett pályára.

BELGIUM

A belga bajnokság alapszakasza véget ért, az utolsó fordulóban a Genk ismét Köteles László nélkül tudott nyerni. A csapat az ötödik helyen jutott be a rájátszásba.

HOLLANDIA

Otigba Kenneth hátfájdalmai után a PSV Eindhoven ellen visszatért a Heerenveenbe. A középhátvéd végigjátszotta az 1–1-re végződő találkozót. Vida Kristopher csereként három percet kapott a De Graafschap Roda elleni mérkőzésén.

LENGYELORSZÁG

Hét közben két mérkőzést pótoltak a 25. fordulóból. Guzmics Richárd végigjátszotta a Korona Kielce elleni meccset, míg a Slask Wroclawban sérülés miatt nem szerepelhetett Gosztonyi András és Mervó Bence sem.

A hétvégi, 27. fordulóban Gyurcsó Ádám 64 percet játszott a Pogon Szczecinben. A Legiában Nikolics Nemanja 70 percet kapott, és gólpasszal segítette hozzá csapatát győzelemhez. A Lech Poznan 3–1-re nyert, Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás is végigjátszotta a találkozót. A Slask Wroclawban először volt a keret tajga Mervó Bence, aki azonban nem lépett pályára. Gosztonyi András továbbra is sérült.

Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków hétfő este vendégeskedett a Termalicánál és 4–2-es sikerrel távozott, megtörve ezzel hosszú rossz sorozatát. Guzmics végigjátszotta az összecsapást.

NÉMETORSZÁG

Huszti Szabolcs a padon kezdte a Frankfurt Mönchengladbach elleni idegenbeli találkozóját, majd az 50. percben cserélte be edzője. A magyar középpályás nem tudott segíteni csapatán. A Majna-parti együttes egyre nagyobb bajban van, hiszen már a 16., osztályozós helyen tanyáznak. Szalai Ádám végigjátszotta a Hannover Köln elleni mérkőzését. A „kecskések" 2–0-ra nyertek, a magyar csatárt foglalkoztató gárda így továbbra is az utolsó helyen áll a Bundesligában. Kleinheisler László a második félidőre állt be a Werder Bremenbe, csapata 5–0-s vereséget szenvedett a Bayern München ellen az Allianz Arénában.

A másodosztályban Gulácsi Péter ismét végigvédte a RB Leipzig bajnoki találkozóját. A magyar hálóőr kapta a mérkőzés első gólját, ám a lipcseiek fordítani tudtak, és 2–1-re nyertek. A Nürnbergben múlt heti piros lapját követően Stieber Zoltán eltiltását töltötte. A bajor csapat idegenben 4–0-ra verte meg a Bielefeldet. Az FSV Frankfurt hazai pályán kapott ki a Freiburgtól. Kalmár Zsolt végig a pályán volt.

OLASZORSZÁG

Ismét kikapott a Palermo, ezúttal a Napoli ellen. Balogh Norbert a 81. percben cserekét lépett pályára. A szicíliaiak két ponttal előzik meg a bajnokság utolsó előtti helyezettjét, a Carpit.

A Serie B-ben a Speziában Tamás Krisztián, a Novarában Adorján Krisztián sem kapott játéklehetőséget a hétvégén.

ROMÁNIA

A CSMS Iasi 2–1-re nyert a román bajnokság alsóházi rájátszásában. A győzelemhez a 2014 nyarán Kaposvárról érkező Bőle Lukács gólja is kellett a csapatnak. A jövő héten 26. születésnapját ünneplő magyar játékost az utolsó percben cserélték le.

SVÁJC

Vanczák Vilmosék kikaptak a Young Boys elleni rangadón. A magyar védő végig a pályán volt. A Sion a negyedik helyen áll a bajnokságban.

SZLOVÁKIA

Szerdán a Michalovce majdnem megtréfálta a Slovan Bratislavát, de a 60. percben beálló Priskin Tamás a végül a 90. percben eldöntötte a találkozót, így megmenekült a leégéstől a pozsonyi együttes. A hétvégi bajnoki mérkőzésen a Zlate Moravce ellen a magyar támadó végig a pályán volt, csapata azonban gól nélküli döntetlen játszott. A Slovan lemaradása már hat pont a listavezető Trencin mögött.

TÖRÖKORSZÁG

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Bursaspor hétfő este játszott az Antalyaspor vendégeként és 3–0-s vereséget szenvedett. A magyar válogatott csapatkapitánya jobbszélsőként kezdett és 63 percnyi játéklehetőséget kapott.

AUSZTRÁLIA

Tovább száguld Vadócz Krisztiánnal és Sándor Györggyel a Perthy Glory. A két magyar középpályás végigjátszotta a Central Coast Mariners ellen 4–0-ra megnyert találkozót, így a csapat már ötödik a bajnokságban. A Perth legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, az alapszakaszból pedig már csak négy forduló van hátra. A rájátszásba a tízcsapatos bajnokság első hat helyezettje jut be. Korábban beszámoltunk róla, hogy a klub szerződést hosszabbítana a télen érkező Vadócz Krisztiánnal, aki alapemberré nőtte ki magát.

EGYESÜLT ÁLLAMOK

A Sporting Kansas City a második fordulóban is nyert az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS). Sallói Dániel a kispadról figyelte végig a találkozót.

KATAR

Németh Krisztiánnal a soraiban aratott győzelmet az al-Garafa. A csapat sima mérkőzésen 4–0-ra nyert, az utolsó gólt pedig a magyar csatár jegyezte. Az al-Garafa a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, négy pontra az ötödik helyezettől. Németh még egyetlen bajnoki idényben sem szerzett sorozatban hat mérkőzésen hat gólt, most azonban sikerült neki. A Sporting Kansas Cityben volt már egy négyes, míg a 2013–2014-es szezonban a Rodában egy ötös sorozata. Bombaformában a magyar támadó!

 

TOPLÉGIÓSOK* MÉRKŐZÉSEI AZ ELŐZŐ HÉTEN
Légiós Klubcsapata Csapata ki ellen játszott?* Hány percet volt a pályán? Gól, gólpassz, lapok
Bogdán Ádám Liverpool (angol) Manchester United (El) 2–0 nem volt keretben
Tőzsér Dániel QPR (angol 2. osztály) Derby County 2–0 kispados volt
Brentford 3–0 kispados volt
Sándor György Perth Glory (ausztrál) Central Coast Mariners 4–0 90
Vadócz Krisztián Perth Glory (ausztrál) Central Coast Mariners 4–0 90
Köteles László Genk (belga) Oostende 4–1 kispados volt
Otigba Kenneth Heerenveen (holland) PSV Eindhoven (i.) 1–1 90 sárga lap
Vida Kristopher De Graafschap (holland) Roda 3–0 3
Huszti Szabolcs E. Frankfurt (német) Mönchengladbach (i.) 0–3 40 sárga lap
Kleinheisler László Werder Bremen (német) Bayern München (i.) 0–5 45
Szalai Ádám Hannover (német) Köln 0–2 90
Kalmár Zsolt FSV Frankfurt (német, II.) Freiburg 1–3 90
Gulácsi Péter RB Leipzig (német, II.) 1860 München 2–1 90
Simon Krisztián 1860 München (német, II.) RB Leipzig (i.) 1–2 sérült
Stieber Zoltán Nürnberg (német II.) Bielefeld (i.) 4–0 eltiltását töltötte
Nagy Dániel Würzburger Kickers (német, III.) Chemnitz (i.) 1–0 23
Balogh Norbert Palermo (olasz) Napoli 0–1 9
Adorján Krisztián Novara (olasz II.) Pescara (i.) 2–1 kispados volt
Tamás Krisztián Spezia (olasz, II.) Modena 2–0 kispados volt
Megyeri Balázs Getafe (spanyol) Barcelona (i.) 0–6 kispados volt
Dzsudzsák Balázs Bursaspor (török) Antalyaspor (i.) 0–3
63

Futács Márkó Mersin Idman Yurdu (török) Trabzonspor (i.) 0–1 sérült
Vanczák Vilmos Sion (svájci) Young Boys (i.) 2–3 90
Guzmics Richárd Wisla Kraków (lengyel) Korona Kielce (i.) 1–1 90
Termalica B-B. (i.) 4–2 90
Gosztonyi András Slask Wroclaw (lengyel) Piast Gliwice (i.) 0–1 sérült
Korona Kielce (i.) 2–2 sérült
Mervó Bence Slask Wroclaw (lengyel) Piast Gliwice (i.) 0–1 sérült
Korona Kielce (i.) 2–2 kispados volt
Nikolics Nemanja Legia Warszawa (lengyel) Cracovia (i.) 2–1 70 gólpassz
Lovrencsics Gergő Lech Poznan (lengyel) Ruch Chorzów (i.) 3–1 90 gólpassz
Kádár Tamás Lech Poznan (lengyel) Ruch Chorzów (i.) 3–1 90
Gyurcsó Ádám Pogon Szczecin (lengyel) Zaglebie Lubin (i.) 1–1 64
Bőle Lukács CSMS Iasi (román) Petrolul (i.) 2–1 90 gól
Priskin Tamás Slovan Bratislava (szlovák) Michalovce 1–0 30 gól
Zlate Moravce (i.) 0–0 90
Sallói Dániel Sporting Kansas City (amerikai) Vancouver Whitecaps 2–1 kispados volt
Németh Krisztián al-Garafa (katari) al-Szailia 4–0 90 gól

*Toplégiós: külföldi első vagy másodosztályú bajnokságban szereplő, jelenlegi vagy korábbi felnőtt- vagy U-válogatott, vagy válogatott-kerettagságig jutó légiós.
Azoknál a légiósoknál, akik nem az élvonalban szerepelnek, ezt külön jeleztük, ahogy azt is, hogy ha nem bajnoki meccsről volt szó.
Az eredményeket mindig a magyar légiós csapatának szemszögéből írtuk fel, az idegenbeli meccseket i. betűvel jeleztük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik