Légióskörkép: Németh-gól, majd gólpassz a bajnok ellen

Vágólapra másolva!
2016.04.04. 18:56
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink előző heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Sándor György és Vadócz Krisztián csapata (Perth Glory) hihetetlen sorozatot produkál, Németh Krisztián (al-Garafa) ismét betalált, Mervó Bence (Slask Wroclaw) ismét 90 percet kapott, Szalai Ádám (Hannover) is végig a pályán volt.

 

ANGLIA

A Bogdán Ádámot nélkülöző Liverpool 1–1-es döntetlen játszott a Premier League 32. fordulójában. A magyar kapus nem volt tagja Jürgen Klopp keretének. Az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers hazai pályán kapott ki 3–2-re a Middlesbrough csapatától. Tőzsér Dániel nem volt a keretben, a középpályás lábadozik, miután bélzavarok miatt megműtötték.

BELGIUM

A Genk 1–0-ra kikapott az Anderlecht vendégeként a belga bajnokság felsőházi rájátszásában. Köteles László a kispadról nézte végig a találkozót.

HOLLANDIA

A Heerenveen alsóházi helyosztót nyert a Roda ellen a holland első osztályban. Otigba Kenneth végig a pályán volt. Vida Kristopher 9 percet kapott a De Graafschap Cambuur elleni mérkőzésén – annak a találkozónak 2–2 lett a vége. A De Graafschap az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban.

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 28. fordulójában egyik magyar légiósunknak sem sikerült győztesként elhagyni a pályát. A Szalai Ádámmal felálló Hannover hazai pályán szenvedett 3–0-ás vereséget a Hamburgtól. A magyar támadó végig a pályán volt, csapatánál a fordulót edzőváltás követte. Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) kezdőként lépett pályára az Allianz Arénában a Bayern München ellen, majd a 48. percben húzódás miatt le kellett cserélni. A bajorok 1–0-ra megnyerték a mérkőzést. A Werder Bremen a Borussia Dormundtól kapott ki idegenben 3–2-re. Kleinheisler László (Werder Bremen) nem kapott játéklehetőséget. A Hannover 17 ponttal utolsó a bajnokságban, a Frankfurt 27 ponttal az utolsó előtti, a Werder Bremen 28 ponttal a 15 helyen áll.

A másodosztályban az RB Leipzig 3–1-re megverte a Bochumot. Gulácsi Péter állt a kapuban a lipcsei csapatban. A Nürnberg idegenben verte meg 3–0-ra az FSV Frankfurtot. Stieber Zoltán 19 percet játszott, míg a hazaiaknál Kalmár Zsolt végig a pályán volt. A bajnokságot a Leipzig vezeti, a Nürnberg pedig az osztályozót érő 3. helyen áll jelenleg. Az FSV Frankfurt a 14. helyen áll.

LENGYELORSZÁG

A lengyel élvonal 29. fordulójában a Legia Warszawa 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Lechia Gdansk ellen. Nikolics Nemanja 60 percet töltött a pályán. A Wisla Kraków idegenben verte meg 3–2-re a Ruch Chorzów csapatát, Guzmics Richárd végig a pályán volt.

Az „itt-ott duplamagyar” találkozón meglepetésre a Lech Poznan otthon kapott ki 1–0-ra a Slask Wroclawtól. A hazaiaknál Lovrencsics Gergő végig a pályán volt, míg Kádár Tamás csereként 27 perc játéklehetőséget kapott. A vendégeknél Mervó Bence 90 percet töltött a pályán, míg Gosztonyi András továbbra is sérült, így ő nem volt a keret tagja. A Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató Pogon Szczecin 1–1-es döntetlent ért e a Gornik Zabrze vendégeként. A magyar középpályás 73 percet játszott a találkozón.

OLASZORSZÁG

Az élvonalban tovább tart a Palermo vesszőfutása. A szicíliaiak most a Chievo vendégeként kaptak ki 3–1-re. Balogh Norbert, a csapat magyar támadója csereként 14 percet játszott. A másodosztályban szereplő Speziában Tamás Krisztián nem volt a keret tagja, csakúgy mint a Novarában Adorján Krisztián sem.

TÖRÖKORSZÁG

A Bursaspor 2–1-re megverte a Sivassport. Dzsudzsák Balázs a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen megsérült, így nem játszhatott a mérkőzésen. Futács Márkó szintén sérült, így ő sem állhatott a Mersin rendelkezésére. Csapata 3–0-ra kapott ki.

SVÁJC

A Sion átgázolt a Luganón, Vanczák Vilmosék idegenben nyertek 6–0-ra. A magyar védő végig a pályán volt.

ROMÁNIA

A román bajnokság alsóházi rájátszásában 3–1-ra nyert Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi. A magyar középpályás kezdőként végigjátszotta a találkozót.

SZLOVÁKIA

A Slovan Bratislava Dunaszerdahelyen tudott nyerni. Sérülés miatt Priskin Tamás hiányzott a pozsonyi csapatból.

KATAR

Az al-Garafa megverte az aktuális szezon bajnokcsapatát, az al-Rajjant. A 2–1-re végződő mérkőzésen Németh Krisztián lőtte az első gólt, majd adott egy gólpasszt is. Nyolcadik meccsén hetedik gólját szerezte a magyar támadó.

EGYESÜLT ÁLLAMOK

Miután a Sporting Kansas City „kölcsönadta” Sallói Dánielt a harmadosztályú Swope Park Rangersnek (amely a Sporting Kansas City fiókcsapata), a magyar támadó gólpasszal járult hozzá „új" csapata győzelméhez – ráadásul bedobásból.

AUSZTRÁLIA

Kétségtelenül jelenleg a Perth Glory Ausztrália legjobb formájában lévő csapata. A gárda utóbbi 11 mérkőzéséből 10 találkozót nyert meg, most a Melbourne City ellen győzött a Sándor Györggyel és Vadócz Krisztiánnal felálló Perth. Mindkét magyar végigjátszotta a találkozót, sőt, Sándor György góllal járult hozzá csapata győzelméhez. Az alapszakaszból még egy forduló van hátra, a Perth pedig a felsőházban folytathatja majd a rájátszást.

TOPLÉGIÓSOK* MÉRKŐZÉSEI AZ ELŐZŐ HÉTEN
Légiós Klubcsapata Csapata ki ellen játszott?* Hány percet volt a pályán? Gól, gólpassz, lapok
Bogdán Ádám Liverpool (angol)Tottenham 1–1 nem volt a keretben
Tőzsér DánielQPR (angol 2. osztály) Middlesbrough 1–1 nem volt a keretben
Vadócz Krisztián Perth Glory (ausztrál) Melbourne City 3–2 90sárga lap
Sándor György Perth Glory (ausztrál) Melbourne City 3–2 90gól
Otigba Kenneth Heerenveen (holland) Roda (i.) 2–1 90
Vida Kristopher De Graafschap (holland) Cambuur 2–2 9
Huszti Szabolcs E. Frankfurt (német) Bayern München (i.) 0–1 48
Kleinheisler László Werder Bremen (német) Dortmund (i.) 2–3 kispados volt
Szalai Ádám Hannover (német) Hamburg 0–3 90sárga lap
Kalmár Zsolt FSV Frankfurt (német, II.) Nürnberg 0–3 90
Gulácsi Péter RB Leipzig (német, II.) Bochum 3–1 90
Simon Krisztián 1860 München (német, II.) Karlsruhe (i.) 1–3 sérült
Stieber Zoltán Nürnberg (német II.) FSV Frankfurt (i.) 3–0 19
Nagy Dániel Würzburger Kickers (német, III.) Osnabrück 1–1 36
Balogh Norbert Palermo (olasz) Chievo (i.) 1–3 14
Adorján Krisztián Novara (olasz II.) Salernitana 1–1 nem volt a keretben
Tamás Krisztián Spezia (olasz, II.) Cagliari (i.) 2–1 nem volt a keretben
Megyeri Balázs Getafe (spanyol) Vallecano (i.) 0–2 kispados volt
Dzsudzsák Balázs Bursaspor (török) Sivasspor (i.) 2–1 sérült
Futács Márkó Mersin Idman Yurdu (török) Basaksehir (i.) 0–3 sérült
Vanczák Vilmos Sion (svájci) Lugano (i.) 6–0 90sárga lap
Guzmics Richárd Wisla Kraków (lengyel) Ruch Chrozów (i.) 3–2 90
Gosztonyi András Slask Wroclaw (lengyel) Lech Poznań (i.) 1–0 sérült
Mervó Bence Slask Wroclaw (lengyel) Lech Poznań (i.) 1–0 90
Nikolics Nemanja Legia Warszawa (lengyel) Lechia Gdansk 1–1 60
Lovrencsics Gergő Lech Poznan (lengyel) Slask Wroclaw 0–1 90
Kádár Tamás Lech Poznan (lengyel) Slask Wroclaw 0–1 27
Gyurcsó Ádám Pogon Szczecin (lengyel) Gornik Zabrze (i.) 1–1 73
Bőle Lukács CSMS Iasi (román) CS U. Craiova 3–0 90
Priskin Tamás Slovan Bratislava (szlovák) Dunaszerdahely (i.) 2–0sérült
Sallói Dániel Swope Park Rangers (amerikai) Tulsa Roughnecks 2–1 6
Németh Krisztián al-Garafa (katari) al-Rajjan (i.) 2–1 80gól, gólpassz

 

*Toplégiós: külföldi első vagy másodosztályú bajnokságban szereplő, jelenlegi vagy korábbi felnőtt- vagy U-válogatott, vagy válogatott-kerettagságig jutó légiós.
Azoknál a légiósoknál, akik nem az élvonalban szerepelnek, ezt külön jeleztük, ahogy azt is, hogy ha nem bajnoki meccsről volt szó.
Az eredményeket mindig a magyar légiós csapatának szemszögéből írtuk fel, az idegenbeli meccseket i. betűvel jeleztük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik