Légióskörkép: három középpályásunk is a kapuba talált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 22:43
null
Stieber Zoltán fontos gólt szerzett, de egy kicsit túlünnepelte… (Fotó: bundesliga.de)
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink előző heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Stieber Zoltán (Nürnberg), Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt) és Sándor György (Perth Glory) is eredményes volt, Nikolics Nemanja pedig gólpasszt jegyzett a múlt héten.

 

ANGLIA

Bogdán Ádám nem volt a keret tagja sem szerdán a Manchester City, sem vasárnap a Crystal Palace ellen – a Liverpool mindkét meccset megnyerte. Tőzsér Dániel, az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers középpályása kezdőként lépett pályára csapata bajnokiján. A QPR a Milton Keynes Dons vendégeként 20-ra kikapott.

AUSZTRÁLIA

Sándor György és Vadócz Krisztián is végigjátszotta a Perth Glory mérkőzését. A jó formában lévő csapat 20-ra nyert a Newcastle Jets ellen, az együttes második gólját Sándor György szerezte a 46. percben.

BELGIUM

A Genk nyolc mérkőzés után kapott ki ismét, a november vége óta a kispadot koptató Köteles László megint a cseresorból figyelte az eseményeket.

HOLLANDIA

Otigba Kenneth múlt heti hátfájdalmait követően most sem lépett pályára a holland élvonalban. A Heerenveen nagy verést kapott hazai pályán az Utrechttől, a találkozó vége 40 lett. Vida Kristopher nem lépett pályára a De Graafschapban.

EGYESÜLT ÁLLAMOK

Elrajtolt az Észak-Amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) is. A korábban Németh Krisztiánt is foglalkoztató Sporting Kansas City télen igazolta vissza Újpestről Sallói Dánielt, aki korábban már szerepelt az SKC utánpótláscsapatában. A Kansas City az első fordulóban nyert, a 19 éves magyar támadó ott volt a keretben, ám nem kapott játéklehetőséget.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám csapata a hétközi fordulóban 40-ra kapott ki hazai pályán, a magyar támadót a második félidőre cserélte be Thomas Schaaf vezetőedző. A Hannover szombaton ismét nagy zakóba szaladt bele, ezúttal a Werder Brementől kapott ki 41-re, Szalai a 36. percben állt be. Ezen a mérkőzésen Kleinheisler László nem kapott játéklehetőséget. A Leverkusen ellen szerdán aratott brémai siker alkalmával a 21 éves magyar labdarúgó a 88. percben állt be.

Az Eintracht Frankfurt szerdán kikapott Dárdai Pál Herthájától, Huszti Szabolcs a 71. percig volt a pályán. A magyar játékos az Ingolstadt elleni szombati találkozót (11) már végigjátszotta.

A másodosztályban a listavezető RB Leipzig a hétközi fordulóban a Heidenheim csapatát verte meg 31-re. A lipcseiek kapujában Gulácsi Péter állt, akárcsak hétfő este, a sűrű havazásban lejátszott rangadón, amelyet a Freiburg nyert meg 21-re. A Leipzig 53 ponttal vezeti a bajnokságot, a második 50 ponttal a Freiburg.

Stieber Zoltán, a Nürnberg középpályása kedden nem, pénteken viszont pályára lépett. A hétvégén a Kaiserslauternt győzte le a bajor csapat. A magyar játékos a 69. percben állt be, a hajrában győztes gólt lőtt, majd kiállították.

Kalmár Zsolt csapata, az FSV Frankfurt szerdán 33-as döntetlent játszott a Duisburggal. A fiatal magyar labdarúgó kezdőként lépett pályára, gólt is lőtt, a 71. percig maradhatott a pályán. A hétvégén az Union Berlintől 40-s vereséget szenvedtek a frankfurtiak, Kalmár végigjátszotta a találkozót.

OLASZORSZÁG

Balogh Norbert pályára lépett a San Siróban az Inter ellen az olasz élvonal 28. fordulójában. A magyar támadó a 83. percben állt be, a Palermo 31-re kikapott a fekete-kékektől. A szicíliai csapat 27 ponttal a 17. helyen áll a Serie A-ban.

A másodosztályban a Novarában nem lépett pályára Adorján Krisztián, úgy, ahogy a Speziában sem Tamás Krisztián.

TÖRÖKORSZÁG

A Bursaspor egymás után a második győzelmét aratta – ezúttal a Rizespor ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs kezdőként 67 perc játéklehetőséget kapott.

LENGYELORSZÁG

A hétközi fordulóban súlyos vereséget szenvedtek Nikolics Nemanjáék, a Legia azonban a hétvégén javítani tudott. A varsói együttesben a szerdai és a szombati mérkőzést is végigjátszotta a magyar válogatott támadó. A hétvégi mérkőzésen gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

A Lech Poznanban Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő is kezdőként lépett pályára szerdán és vasárnap is. A Lech mindkét mérkőzését megnyerte. Guzmics Richárd betegség miatt kényszerült kihagyni csapata bajnoki mérkőzését. A Nemzeti Sport Online lengyelországi légióslátogató túrájának első állomása Krakkó volt, erről itt olvashatnak bővebben.

A hétközi fordulóban Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára a Pogon Szczecinben, és a 68. percig volt a pályán.A magyar játékos klubja hétfőn az otthonában kapott ki a Ruch Chorzówtól 32-re, Gyurcsó végigjátszotta a mérkőzést.

Gosztonyi András és Mervó Bence csapata, a Slask Wroclaw hazai pályán kapott ki a Zaglebie Lubintól. Mindkét magyar sérülés miatt hiányzott a mérkőzésről. Gosztonyira várhatóan két-három hét kihagyás vár, Mervónak pedig – akinek a napokban megérkezett a játékengedélye – a csípője sérült meg, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

ROMÁNIA

Bőle Lukács végigjátszotta a CFR Cluj elleni vesztes bajnokit a Iasiban.

SVÁJC

Vanczák Vilmos kezdőként lépett pályára csapata szerdai mérkőzésén, amelyen a Sion otthon kapott ki a Zürichtől a Svájci Kupa elődöntőjében, így kiesett. A sioniak vasárnap javítottak, a bajnokágban 20-ra verték a Vaduzt. Vanczák azt a mérkőzést is végigjátszotta.

SZLOVÁKIA

A Slovan Bratislava idegenben győzte le a Podbrezovát, Priskin Tamás kezdőként egy félidőnyi játéklehetőséget kapott.

KATAR

Németh Krisztián most is kezdő volt az al-Garafa csapatában, ám együttese nem tudott nyerni. Németh ezúttal nem volt eredményes, az al-Szadd elleni találkozó 11-es döntetlenre végződött.

TOPLÉGIÓSOK* MÉRKŐZÉSEI AZ ELŐZŐ HÉTEN
Légiós Klubcsapata Csapata ki ellen játszott?* Hány percet volt a pályán? Gól, gólpassz, lapok
Bogdán Ádám Liverpool (angol)
Manchester City 3–0 nem volt keretben
Crystal Palace (i.) 2–1 nem volt keretben
Tőzsér Dániel QPR (angol 2. osztály) Milton Keynes 0–2 58
Sándor György Perth Glory (ausztrál) Newcastle Jets 2–0 90 gól
Vadócz Krisztián Perth Glory (ausztrál) Newcastle Jets 2–0 90
Köteles László Genk (belga) Standard Liege (i.) 1–2 kispados volt
Otigba Kenneth Heerenveen (holland) Utrecht 0–4 sérült
Vida Kristopher De Graafschap (holland) Zwolle (i.) 1–2 kispados volt
Huszti Szabolcs E. Frankfurt (német) Hertha (i.) 0–2 71
Ingolstadt 1–1 90
Kleinheisler László Werder Bremen (német) Leverkusen (i.) 4–1 2
Hannover 4–0 kispados volt
Szalai Ádám Hannover (német) Wolfsburg 0–4 45
Werder Bremen (i.) 1–4 64
Kalmár Zsolt FSV Frankfurt (német, II.) Duisburg 3–3 71 gól
Union Berlin (i.) 0–4 90
Gulácsi Péter RB Leipzig (német, II.) Heidenheim 3–1 90
Freiburg (i.) 1–290
Simon Krisztián 1860 München (német, II.) Kaiserslautern (i.) 1–0 sérült
Sandhausen 3–2 sérült
Stieber Zoltán Nürnberg (német II.) Sandhausen (i.) 0–2 kispados volt
Kaiserslautern 2–1 21 sárga lap, gól, piros lap
Nagy Dániel Würzburger Kickers (német, III.) Halle (i.) 3–1 82
Werder Bremen II 1–1 1
Balogh Norbert Palermo (olasz)
Inter (i.) 1–3 7
Adorján Krisztián Novara (olasz II.)
Cagliari (i.) 0–1 kispados volt
Vicenza 4–0 kispados volt
Tamás Krisztián Spezia (olasz, II.) Cesena 1–1 kispados volt
Avellino (i.) 1–0 kispados volt
Megyeri Balázs Getafe (spanyol) Las Palmas (i.) 0–4 kispados volt
Sevilla 1–1 kispados volt
Dzsudzsák Balázs Bursaspor (török) Rizespor 1–0 67
Futács Márkó Mersin Idman Yurdu (török) Sivasspor 1–0 sérült
Vanczák Vilmos Sion (svájci) Zürich 0–3 90
Vaduz 2–0 90
Nikolics Nemanja Legia Warszawa (lengyel) Termalice B.B. (i.) 0–3 90
Górnik Zabrze 3–1 90 gólpassz
Lovrencsics Gergő Lech Poznan (lengyel) Górnik Zabrze (i.) 2–0 90
Cracovia 2–1 90 sárga lap
Kádár Tamás Lech Poznan (lengyel) Górnik Zabrze (i.) 2–0 90 sárga lap
Cracovia 2–1 90
Guzmics Richárd Wisla Kraków (lengyel) Piast Gliwice 1–1 betegvolt
Gosztonyi András, Mervó Bence Slask Wroclaw (lengyel) Zaglebie Lubin (i.) 0–2 mindketten sérültek
Gyurcsó Ádám Pogon Szczecin (lengyel) Jagiellonia 0–0 68
Ruch Chrozów 2–390
Bőle Lukács CSMS Iasi (román) CFR Cluj 0–2 90
Priskin Tamás Slovan Bratislava (szlovák) Podbrezová (i.) 1–0 45
Sallói Dániel Sporting Kansas City (amerikai) Seattle Sounders 1–0 kispados volt
Németh Krisztián al-Garafa (katari) al-Szadd 1–1
90

 

*Toplégiós: külföldi első vagy másodosztályú bajnokságban szereplő, jelenlegi vagy korábbi felnőtt- vagy U-válogatott, vagy válogatott-kerettagságig jutó légiós.
Azoknál a légiósoknál, akik nem az élvonalban szerepelnek, ezt külön jeleztük, ahogy azt is, hogy ha nem bajnoki meccsről volt szó.
Az eredményeket mindig a magyar légiós csapatának szemszögéből írtuk fel, az idegenbeli meccseket i. betűvel jeleztük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik