Légióskörkép: Priskin- és Vanczák-gól, Kleinheisler debütált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 19:21
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink elmúlt heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Légiósaink többsége pályára lépett csapatában a mögöttünk hagyott héten, az időszak egyik fontos történése Kleinheisler László bemutatkozása volt a Werder Bremenben.

ANGLIA ANGLIA

Bogdán Ádám, a Liverpool első csapatában nem szerepelt, az U21-esben viszont igen, pályára lépett a Tottenham ellen, a 2–0-ra megnyert találkozón. Szintén a magyar kapushoz kapcsolódó hír, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője nem akarja őt másik csapathoz elengedni.

HOLLANDIA

Otigba Kenneth,
a Heerenveen magyar-nigériai védője végigjátszotta csütörtökön a Feyenoord és vasárnap a Cambuur elleni, győztes mérkőzéseket. A Feyenoord elleni találkozó viszont nemcsak a győzelem miatt marad emlékezetes számára, hanem azért is, mert a második félidő hosszabbításában, a Heerenveen nagy ziccerénél a kapu előtt a földön fekve „blokkolta” csapattársa lövését.

LENGYELORSZÁG

Gosztonyi András
a Slask Wroclawban mindkét felkészülési mérkőzésén kezdő volt, csapata szerdán 1–1-es döntetlent játszott a Baník Ostravával, szombaton 3–0-ra legyőzte a GKS Belchatów együttesét.

A Guzmics Richárddal felálló Wisla Krakków 2–2-es döntetlent játszott a Ferencvárossal Belekben.

Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin labdarúgója 75 percet játszott csapata Sigma Olomouc elleni mérkőzésén. A Szczecin 3–1-re kikapott, a vereség ellenére a magyar játékos meggyőző teljesítményt nyújtott.

A Lech Poznan – Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő csapata szerdán felkészülési mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Dinamo Kijev ellen. Az ukrán csapat 2–0-ra győzött, Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót, Lovrencsics Gergő a szünetben, csereként lépett pályára. Szombaton a kínai Csiangszu Szuning volt a Lech ellenfele, ezen a felkészülési meccsen a két játékos közül Lovrencsics lépett pályára, kezdett, a szünetben lecserélték.

Nemanja Nikolics (Legia Warszawa), a lengyel hivatásos labdarúgók szavazatai alapján a bajnokság legjobb játékosa lett. A Legia vasárnap Máltán a Viktoria Plzennel játszott 2–2-t, a felkészülési meccsen Nikolics kezdett (a 72. percben lecserélték), gólt nem szerzett.

NÉMETORSZÁG

Kleinheisler László
a Hertha Berlin ellen csereként mutatkozott be új együttesében, a Werder Bremenben. Dárdai Pál csapata, a Hertha 2–0-ra vezetett, amikor a 63. percben a magyar labdarúgó pályára lépett, a találkozó 3–3-as döntetlennel zárult. Kleinheisler jó benyomást tett a Werder vezetőire, többen is elégedetten nyilatkoztak róla. Szalai Ádám (Hannover) a Leverkusen elleni, Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) az Augsburg elleni bajnokit játszotta végig.

A német másodosztályban szereplő válogatott labdarúgók közül Stieber Zoltán (Nürnberg) az Unterhaching elleni felkészülési mérkőzésen kezdett jobb oldali középpályásként, és a 76. percig játszott (csapata 3–1-re győzött), Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt) a Mönchengladbach elleni felkészülési találkozón (2–2) a 71. percben csereként lépett pályára. Gólt egyikük sem szerzett.

OLASZORSZÁG

Balogh Norbert
csapata, a Palermo 1–1-es döntetlent játszott a Carpi otthonában. A magyar labdarúgó cserejátékosként volt nevezve a találkozóra, de nem lépett pályára. A Palermo elnöke, Maurizio Zamparini a mérkőzés után megemlítette, hogy hiányolta a magyar támadót a csapatból.

SVÁJC

Vanczák Vilmos
gólt szerzett a Sionban a svájci második ligás Chiasso ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen. Vanczák végigjátszotta a mérkőzést, csapata negyedik gólját szerezte, a Sion másik magyar labdarúgója Mervó Bence a 75. percben lépett pályára.

SZLOVÁKIA

Priskin Tamás, a Slovan Bratislava csatára gólt szerzett, de csapata 2–1-re kikapott a SFK Sered elleni felkészülési mérkőzésen.

PRISKIN GÓLJA 1:36-TÓL


TOPLÉGIÓSOK* TÉTMÉRKŐZÉSEI AZ ELŐZŐ HÉTEN
Légiós Klubcsapata Csapata ki ellen játszott?* Hány percet? Gól, gólpassz, lapok
Bogdán Ádám Liverpool
(angol)
Stoke City 0–1 – 11-esekkel 6–5, Ligakupa nem nevezték
West Ham 0–0 FA-kupa nem nevezték
Tőzsér Dániel QPR
(angol 2. osztály)
Nottingham Forest 0–0, i. kispados volt
Sándor György Perth Glory (ausztrál) Melbourne Victory 3–2 90
Vadócz Krisztián Perth Glory (ausztrál) Melbourne Victory 3–2 nem nevezték
Köteles László Genk
(belga)
Kortrijk 1–0 kispados volt
Otigba Kenneth Heerenveen (holland) Feyenoord 2–1, i. 90
Cambuur 1–0, i. 90
Vida Kristopher De Graafschap (holland) ADO Den Haag 3–1 90 sárga lap
PSV Eindhoven 2–4, i. 90
Huszti Szabolcs E. Frankfurt (német) Augsburg 0–0, i. 90
Kleinheisler László Werder Bremen (német) Hertha BSC 3–3 27, becserélték
Szalai Ádám Hannover (német) Bayer Leverkusen
0–3, i.
90
Balogh Norbert Palermo
(olasz)
Carpi 1–1, i. kispados volt
Adorján Krisztián Novara
(olasz II. osztály)
Virtus Entella 0–1, i. kispados volt
Megyeri Balázs Getafe
(spanyol)
Atletic Bilbao 0–1 kispados volt
Dzsudzsák Balázs Bursaspor (török) Eskisehirspor 3–2, i. (Török Kupa) nem nevezték
Amedspor 1–2
(Török Kupa)
66, lecserélték
Futács Márkó Mersin Idman Yurdu (török)
Rizespor 0–1, i.
(Török Kupa)
sérült, nem nevezték

*Toplégiós: külföldi első vagy másodosztályú bajnokságban szereplő, jelenlegi vagy korábbi felnőtt vagy U-válogatott vagy válogatott-kerettagságig jutó légiós.
Azoknál a légiósoknál, akik nem az élvonalban szerepelnek, ezt külön jeleztük, ahogy azt is, hogy ha nem bajnoki meccsről volt szó.
Az eredményeket mindig a magyar légiós csapatának szemszögéből írtuk fel, az idegenbeli meccseket i. betűvel jeleztük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik