Legia: nem értik, mit keres Nikolics a varsói csapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 14:16
null
Nikolics Nemanja gólöröme visszatérő fotóstéma Lengyelországban (Fotó: legia.com)
Nikolics Nemanja három góllal segítette győzelemhez a Legiát vasárnap – mit tesznek ilyenkor a lengyel sportstatisztikusok? Az elmúlt hetek tapasztalatai szerint böngészni kezdik a régi statisztikákat, és találgatják, hol köt ki a magyar válogatott labdarúgó az örökranglistán.

 

A nyáron szerződtetett Nikolics Nemanja 22 tétmérkőzésen 18 gólt szerzett a varsói csapatban, bajnoki mérlege 12/15 – toronymagasan vezeti is a góllövőlistát.

A Cracovia elleni vasárnapi mesterhármas (3–1) után a legia.sport.pl – a gazeta.pl égisze alatt működő honlap nem a klub hivatalos honlapja – két érdekes megállapítást tesz az általa szerb csatárként kezelt Nikolicsról.

Az egyik szerint egyszerűen érthetetlen, miért nem csapott le a nyáron szabadon igazolható magyar gólkirályra egy, a Legiánál sokkal erősebb klub – a lengyelnél sokkal erősebb bajnokságból. Felidézik, hogy Nikolics lengyelországi fogadtatása sem volt különleges, „hivatalos bemutatás, néhány interjú és kész”.

A másik megállapítás azt jövendöli, hogy ha minden így megy tovább, akkor Nikolics a lengyel bajnokság történetének egyik leggólerősebb idényét zárja majd. (A bajnokság gólrekordját Henrik Reyman, a Wisla Kraków néhai támadója, stadionjának névadója tartja – 26 meccsen szerzett – 37 góllal 1927 óta.)

A honlap megemlíti: még csak október közepét írjuk, de Nikolics már több gólt szerzett, mint a közelmúlt két gólkirálya (Tomasz Frankowski 2011-ben, Robert Demjan 2013-ban 14-14 góllal lett a bajnokság legeredményesebb játékosa), és már csak ötször kell a kapuba találnia ahhoz, hogy utolérje a legutóbbi szezont a legjobb gólvadászként záró Kamil Wilczeket.

„Ameddig ilyen mennyiségben rúgja a gólokat, elképzelhetetlennek tartom a csapatot Nikolics nélkül. Csatárunk formája függetlennek tűnik a többiekétől, miért is változna tehát a tendencia?” – fűzte hozzá Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik