Koronavírus: Koman Vladimirt nem engedték haza Iránból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 11:34
null
Koman Vladimir 2018 óta játszik Iránban (Fotó: <a href="https://www.instagram.com/p/B42cMUgnKyM/">Instagram</a>)
A koronavírus miatt Iránban egy hónapig szünetel a labdarúgó-bajnokság, ám hiába akart hazatérni a Szepahan 36-szoros válogatott középpályása, Koman Vladimir, klubja nem engedte el.

 

Iránban már nyolcezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak, közel háromszázan életüket is vesztették a betegségben, ami miatt szünetel a helyi labdarúgó-bajnokság is.

„Egy hónapig felfüggesztették a bajnokságot. Terveztem, hogy hazajövök, de minket nem engedtek el, mert attól tartanak a klubnál, hogy nem tudunk majd visszajönni. Úgyhogy ebben az időszakban is edzünk rendszeresen. Más csapatok elengedték a játékosaikat tíz napra, nálunk viszont a vezetőedző úgy döntött, maradunk. Tetszik vagy sem, ez nem a mi döntésünk” – nyilatkozta a Blikknek Koman Vladimir, aki az általános iráni állapotokról is beszélt a járvány kapcsán.

„Megmondom őszintén, a helyzet nem rózsás, a családom nagyon aggódik miattam. Mivel nem akartam a szeretteimet a legkisebb veszélynek sem kitenni, már január eleje óta egyedül vagyok itt – nyilatkozta a futballista, aki két kislány édesapja. – Iszfahánban a járványhelyzet még nem olyan súlyos, mint Teheránban vagy Komban, de az aggodalom elég komoly. Sajnos, Irán sincs felkészülve ilyen veszélyes betegségre. Az országot sújtó gazdasági szankciók is nehezítik a helyzetet, nincs elég gyógyszer, a teszteket sem tudom, hogyan végzik. Mi a csapatban nem fogunk kezet, nem fürdünk az öltözőben az edzések után. Nem mozgunk a városban, szinte egyfolytában otthon vagyunk, még a boltba is kesztyűben és maszkban megyünk. Gyakran mosunk kezet, sok vizet iszunk és persze reménykedünk, hogy minket nem ér el ez az egész.”

Koman 2018-ban szerződött Iránba, és meglehetősen viharos időszakon megy keresztül az elmúlt hónapokban. Januárban még az amerikai-iráni katonai konfliktus kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak: „összehívtak minket, idegenlégiósokat, és azt mondták, számukra olyanok vagyunk, mintha a testvéreik lennénk, ha akár a legkisebb jele is mutatkozna egy nagyobb nemzetközi konfliktusnak – ami nem valószínű –, azonnal hazautaztatnának minket a biztonságunk érdekében.”

Koronavírus esetén úgy látszik más az iráni protokoll, mert most nemhogy nem küldik haza a légiósokat, nem is engedik nekik, hogy elutazzanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik