Koman a Serie A Barcelonájában bizonyíthat

Vágólapra másolva!
2010.01.22. 14:52
null
Koman (jobbra) kezdeményezőnek érezte magát a lefújás után, meg is dicsérték (Fotó: Imago)
Címkék
Sem az Internazionale, sem a Milan, sem a Juventus nem tudta legyőzni, és a Bajnokok Ligája felé kacsingat – mi az? Nincs ötlet? Segítünk: itt játszik a világbajnoki bronzérmes magyar U20-as labdarúgó-válogatott csapatkapitánya is. Az eredeti kérdés alapján valószínűleg kevesen gondolnák, hogy a megfejtés a Koman Vladimirrel száguldó Bari.

A húszéves magyar középpályás a jelek szerint az Internazionale elleni bevetés után is „bent ragadt" a Bari csapatában: szerda este a Genoa ellen (1–1) végigjátszotta a mérkőzést, igaz, teljesítményével kapcsolatban több olasz lap is a félénk kifejezést használta.

„Nem voltam félénk – utasította vissza a kritikát a légiós. – Lehet, hogy akadtak helyzetek, amelyeket jobban is megoldhattam volna, ez azonban betudható a meccshiánynak. Kezdeményezőnek éreztem magam, és megdicsértek a lefújás után."

A légiós szerdai játékára így most ne is vesztegessünk több szót, a délolasz csapat ugyanis önmagában is figyelemre méltó. A közelben állók tisztán hallották, amint a 61. percben Giampiero Ventura vezetőedző az éppen becserélt Pedro Kamata után kiáltott a genovai stadionban: „Gyerünk, hajtsd meg! A BL-ért játszunk!" Az edzői felszólítás természetesen témát jelentett a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is, ám a 62 éves szakvezető akkor már diplomatikusan fogalmazott, arra célozva, előbb legyen meg a bentmaradás, a többiről már ráérnek utána gondolkodni.

A Sampdoria magyar kölcsönjátékosa mindenesetre inkább a várt mélységektől félti a tizedik helyen álló együttest, sőt „számszakilag" is felkészült.

„Számításaink szerint negyven pontnál mondhatjuk azt, hogy nem esünk ki" – jelentette ki a csapatával a megjelölt vonaltól tizenegy pontnyi távolságra álló Koman Vladimir.

De próbáljunk meg elszakadni a fiataltól, idézzünk másokat is a Bari szereplésével kapcsolatban. Például Massimo Maurót, az Udinese, a Juventus és a Napoli korábbi középpályását, aki a Sky Italia szakkommentátoraként a Barcelonához hasonlította a nyílt támadófutballt vállaló együttest. Vagy Giuseppe Bergomit, az Internazionale sziklakemény hátvédlegendáját, aki a Bari–Inter bajnoki (2–2) lefújása után a televízió-stúdióban kijelentette: alig várja, hogy megint a déli csapat mérkőzésére hívják szakértőnek. Vagy éppen a milánói ellenfél vezetőedzőjét, José Mourinhót, aki ugyanezen találkozót követően ezzel a jelzősorral élt a vetélytárs futballját értékelve: „Gyönyörű, gyors, magával ragadó!"

„Ahol ilyen jó a közösség, ahol nincsenek kilógó elemek sem lefelé, sem felfelé, ott szinte maguktól jönnek az eredmények – próbálta kitapintani a siker titkát Koman Vladimir. – Szívvel-lélekkel harcolunk, és akkor is igyekszünk szépen játszani, amikor ez veszélyes lehet. Az edzőnk könnyű helyzetben van, hiszen jó csapat dolgozik a keze alá, szerintem az Internél vagy a Fiorentinánál nem tudna ilyen sikeres lenni. A taktikát viszont remekül kitalálta, működik a rendszer, próbálja a bátor játékot erőltetni, akár a kapus bevonásával. Bari jó hely, és bár tudok a Sampdoria érdeklődéséről, ha rendszeresen pályára léphetek, szíves-örömest maradnék a tavaszra is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik