Koeman: Még nem láttam Dzsudzsákot ilyen jól játszani

Vágólapra másolva!
2009.08.18. 07:08
Címkék
Vasárnap jó lehetett Magyarország szövetségi kapitányának lenni: Erwin Koeman a helyszínen, a Philips Stadionban tekintette meg, ahogy a két gólt, illetve egy gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázs parádés teljesítményével a PSV 4–3-ra legyőzi az Ajaxot. Igaz, a középpályástól a svédek, majd a portugálok elleni szeptemberi vb-selejtezőn hasonló produkciót remélő szakvezető személyesen nem tudott gratulálni a mezőny legjobbjának, ugyanis a lefújást követően nem fért hozzá…

Erwin Koeman (jobbra) elégedett volt, de személyesen nem tudott gratulálni Dzsudzsák Balázsnak (fotó: Farkas József - archív)
Erwin Koeman (jobbra) elégedett volt, de személyesen nem tudott gratulálni Dzsudzsák Balázsnak (fotó: Farkas József - archív)

– Sokan veregették a vállát?
– Az enyémet nem, ellenben Dzsudzsák Balázsét annál többen – mondta a Nemzeti Sportnak Erwin Koeman. – Persze minden elismerést megérdemelt, fantasztikusan játszott. Élveztem a meccs minden pillanatát, végig izgalmas és látványos volt, de nem tagadom, a legjobban Balázs két bombagólja és mesteri gólpassza tetszett.

– A meccs hőse elárulta, hogy a második gólja előtt be akarta adni a labdát.
– Akkor szerencséje volt. Ám mint tudjuk, szerencséje a jó játékosnak van.

– A PSV korábbi labdarúgójaként és edzőjeként, illetve eindhoveni lakosként gyakorta felbukkan a Philips Stadionban. Látta már Dzsudzsák Balázst ilyen jól futballozni?
– Még nem. Annak külön örülök, hogy a várakozások egyre nagyobbak vele szemben, és mégis megfelel nekik. Bátran, önbizalommal telve játszott, nem fáradtan, mint Románia ellen – remélem, ezt a teljesítményt a válogatottban is megismétli. Hiszek benne, mert aki az Ajaxszal szemben képes kimagaslót nyújtani, az Svédország és Portugália ellen is hozhatja ezt a szintet. Ennek feltétele, hogy ne részegüljön meg a vasárnapi diadaltól, továbbra is két lábbal kell a földön járnia. Csütörtökön  Európa-liga-selejtező vár rá és a PSV-re, az már új mérkőzés lesz, s a Bnei Jehuda labdarúgói értelemszerűen nem lesznek tekintettel arra, hogy négy nappal korábban ő döntötte el az Ajax-meccset.

– Beszélt a középpályással a lefújást követően?
– Sajnos nem. Ahogy kijött az öltözőből, annyian rohanták meg, hogy esélyem sem volt a közelébe férkőzni. Ahogy hallottam, órákon át nyilatkozott az újságíróknak, miközben nem győzte osztogatni az aláírásokat a szurkolóknak – én valószínűleg most kerülnék sorra...

– Ha már Románia ellen nem sikerült...
– Még mindig bosszant a vereség. Ki lehet kapni, de nem így... Az első félidei hozzáállás elkeserítő volt, és bár a folytatásra feljavult a csapat, forrt bennem a düh, amikor a végén felálltam a kispadról. S még egyszer mondom, nem azért, mert kikaptunk, hanem azért, ahogy. Ha legközelebb is az első játékrészben tapasztalt mentalitás jellemez minket, nemhogy Svédországot, de Luxemburgot sem tudjuk legyőzni. Egy év alatt felépítettünk valamit, nagy kár lenne lerombolni.

AZ ERWIN KOEMANNAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik