Kleinheisler: Most érkeztem meg a Bundesligába!

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.10.26. 10:52
null
Kleinheisler László a karriertörténeti gólt követő pillanatokban (Fotó: MTI/EPA)
Kleinheisler László szombaton megszerezte az első gólját a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Nemzeti Sport ez alkalomból készített interjút a Darmstadt magyar válogatott középpályásával.

˜– Túl sok idő telt el a legutóbbi és a mostani gólom között, és nagyon dolgozott, sőt dolgozik bennem jelenleg is a bizonyítási vágy. Az előző fordulóban a Mainz ellen volt egy távoli kapáslövésem, sajnos csak a lécet találtam el, nem lett belőle gól, a Wolfsburg ellen viszont összejött. Elmondhatatlan érzés volt megélni.

KLEINHEISLER GÓLJA A WOLFSBURG ELLEN

˜– Megpróbálná mégis elmondani?
˜– Hirtelen eszembe jutott a Puskás Akadémia, ahol nevelkedtem, és persze mindazok, akik egyengették az utamat, akik bíztak bennem, és akik sokat tettek azért, hogy eljuthassak idáig – nekik ajánlom pályafutásom első Bundesliga-gólját. Kiszakadtak belőlem az érzelmek, nagyszerű élmény volt.

˜– A mértékadó Kicker szaklap értékelése szerint másfeles osztályzatával – ötös holtversenyben – a legutóbbi forduló legjobbja volt a Bundesligában, és értelemszerűen a forduló válogatottjába is bekerült. Hitte volna?
˜– Nyilván jólesik a szakírók elismerése, mindemellett mindig úgy készülök a meccsre és lépek pályára, hogy a lehető legjobb játékkal segítsem a csapatomat. Újabban tényleg jól megy a futball.

˜– Mitől?
˜– Végre rendeződött körülöttem minden. Immár csak az edzésekkel, a mérkőzésekkel, a játékkal kell foglalkoznom, ami jótékony hatással van a teljesítményemre.

˜– Az NB I-hez képest a Bundesliga mintha más dimenzió lenne – hogy érzi, képes hosszú távon jól teljesíteni Németországban?
˜– Erőnlétem fejlesztése révén szerintem most érkeztem meg a Bundesligába. Ha arra kíváncsi, igen, tudok az itt megszokott iramban, dinamikában futballozni, mi több, számomra ez jelenti az igazi futballt. Gyors gondolkodás, gyors döntés, gyors passz, gyors lövés – fantasztikus érzés mindezt belülről átélni.

MIÉRT HÁLÁS A DARMSTADTIAKNAK? MILYEN A VISZONYA AZ EDZŐJÉVEL? MEKKORA SZABADSÁGOT KAP A PÁLYÁN? MELYIK A KEDVENC NÉMET SZAVA? A VÁLASZOKAT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik