Hollandia: a fiatal magyart is meglepte gyors klubváltása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 07:13
null
Vida Kristopher kapura lő a Twente mezében (montázs: twenteinsite.nl)
Vida Kristopher, a magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó nagy lelkesedéssel várja a bemutatkozást új csapatában, a holland második vonalban szereplő De Graafschapban – ez derül ki abból az interjúból, amelyet az eddigi klubját, a szintén holland Twentét követő honlap készített vele.

 

A napokban beszámoltunk arról, hogy a 18 éves Vida Kristopher a Twente utánpótlásából a De Graafschapba szerződik.

„Minden nagyon gyorsan történt – idézte fel a történteket a magyar játékos a twenteinsite.nl-nek. – Egy hete kaptam egy üzenetet az ügynökömtől, hogy a De Graafschap érdeklődik irántam, és hogy üljünk le tárgyalni. A második vonal egyik legerősebb csapatáról van szó, amely vissza akar jutni az élvonalba, úgyhogy ha játszhatnék egy ilyen cél érdekében tovább erősített csapatban, az a fejlődésemnek is jót tenne.”

Az interjú készítője nem titkolta, ő is ama sokak közé tartozik, akiket meglepett, hogy a Jong Twentében tavasszal nem egy fontos gólt szerző magyar légiós távozik.

„Kissé engem is váratlanul ért, hogy így alakult – reagált a fiatal magyar játékos. – A szezon második fele jól alakult számomra, jól játszottam, gólokat szereztem, a Twente mégsem hosszabbította meg a szerződésemet.”

Vida elmondta: konzultált új klubja szakmai stábjával, és az eddigi benyomásai nagyon kedvezőek. A sors azonban úgy hozza, hogy nem tud részt venni a De Graafschap alapozásán: a munka június 23-án kezdődik meg, Vidának pedig 24-én kell jelentkeznie a magyar U19-es válogatottnál, amellyel részt vesz a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

„Igen, ez tényleg nem szerencsés egybeesés, jobban szerettem volna, ha már a legelső edzéstől együtt dolgozhatok az új játékostársakkal. De kértem, hogy a klub folyamatosan küldje el nekem az elvégzendő edzésmunkát, mert az Európa-bajnokság után olyan formában szeretnék visszatérni Hollandiába, hogy mindenki egyből lássa, miért akart megvásárolni engem a De Graafschap.”

Noha a szerződését nem hosszabbították meg, Vida Kristopher jó érzésekkel távozik a Twentétől.

„Büszke vagyok, hogy az enschedei klub játékosa lehettem, sokat tanultam itt, és egy pillanatig sem bántam meg, hogy annak idején ezt a klubot választottam. A Twente egy nagy család, amelyet nagyon nehéz elhagyni. Sohasem fogom elfelejteni az itt töltött éveket, a Twentének mindig helye lesz a szívemben.”

Az említett U19-es Eb-t július 19. és 31. között rendezik meg, a mérkőzések helyszínei: Felcsút, Győr, Pápa, Budapest (Szusza Ferenc Stadion).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik