Hoffenheim: 90 percre félre kell tenni az érzelmeket - Szalai

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 14:30
Fontos mérkőzés következik Szalai Ádám számára a Bundesliga 6. fordulójában: a Hoffenheim péntek este 20.30-kor a magyar csatár korábbi klubja, a Mainz otthonában lép pályára. Szalai örömmel gondol vissza „karrierje eddigi legfontosabb állomására”, de 90 percre félre kell tennie az érzelmeket.

„Számomra a mainzi vendégjáték mindig is érzelmes lesz– idézte a Mainz honlapja a magyart. – Karrierem eddigi legfontosabb állomása volt ez a klub, nagyon szép időszakot töltöttem el ott, megismertem Németországot és elfogadtattam magam a Bundesligával. A város is nagyon kedves nekem, de profi vagyok, így ezeket az érzelmeket kilencven percre félre kell tennem, hiszen a Hoffenheim játékosaként lépek pályára.”

A két klub öt forduló után 9-9 ponttal holtversenyben a Bundesliga 4. helyén áll.

„A Mainz rosszul kezdte a szezont, kiesett az Európa-ligából és a Német Kupából, de szépen összeszedte magát, ami elismerésre méltó. Tulajdonképpen meg sem lep, hiszen évek óta magas szinten játszik, nekünk azonban az a fontos, hogy megtartsuk a veretlenségünket, folytassuk a jó szezonunkat és három pontot szerezzünk" – mondta Szalai, aki a 4. fordulóban betegségből lábadozva nem játszott, majd a keddi, Freiburg elleni bajnokin kezdőként 71 percet töltött a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik