Harci helikopterek a magyar légiós meccsén

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2010.02.04. 21:03
null
<p>Lukács Tihamér otthagyta Oroszországot, </p><p>de Kazahsztánba sem szerződik</p>
Címkék
M&aacute;r nem Luk&aacute;cs Tiham&eacute;rral v&aacute;g neki az orosz labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;g m&aacute;sodoszt&aacute;ly&aacute;nak az FK Nyizsnyij Novgorod. A magyar j&aacute;t&eacute;kos jelenleg itthon tart&oacute;zkodik, de m&eacute;g nem tudja, hol folytatja.

Az előző évben négy magyar futballista szerepelt az orosz bajnokságban: Gaál Miklós (Amkar Perm), Huszti Szabolcs (Zenit) és Németh Norbert (Tom Tomszk) az élvonalban, míg Lukács Tihamér (FK Nyizsnyij Novgorod) a másodosztályban.

A jelek szerint előbbi három ugyanúgy ott lesz az orosz bajnokság 2010-es rajtjánál, Lukács Tihamér azonban távozott az FK-tól. A 29 éves futballista a távozásának körülményeiről is mesélt a Nemzeti Sport Online-nak.

„Beutaztam a fél világot, vagyis egész Oroszországot. Voltam a mongol határnál, a kínai határ környékén, a Bajkál tónál, Szibériában, de eljutottam Vlagyivosztokba is."

Lukács hálás a sorsnak és a futballnak, hogy mindezeket láthatta, és persze találkozott néhány furcsasággal. Szibériában például az egyik bajnokijuk alatt harci helikopterek cirkáltak a pálya felett.

„Persze nem minden volt tökéletes, sajnos, az edzőm nem mindig számított rám, pedig az ő kérésere kerültem oda. Ennek is köszönhető, hogy azóta már nem játszom az FK Nyizsnyij-Novgorodban."

Nem csak Lukács távozott, hanem a 2009-es keret szinte valamennyi tagja. Mint kiderült, az edző minden játékost elűzött a csapattól, akinek volt egy kis tapasztalata és több országban is szerepelt.

„Ő egy fiatal edző, aki furán érezte magát, hogy olyanok is vannak a keretben, akik komolyabb futballmúlttal és nemzetközi tapasztalattal rendelkeztek, mint ő. Ezért második és harmadik ligás játékosokkal töltötte fel a keretet. Bár a klubigazgatóval továbbra is jó kapcsolatot ápolok, amíg az edző személye nem változik, nem térhetek vissza."

Lukács egyelőre csapat nélkül van, bár az elmúlt héten Antalyában próbajátékon vett részt egy kazah együttesnél.

„Az édesanyám mindig mondta: Kisfiam, az oroszoknál ne menj keletebbre focizni. A szerződés nem jött össze, de igazából nem is bánkódom miatta. Azt mondták, hogy túl sokat kérek ahhoz képest, hogy már nem vagyok 20 éves. Lehet, hogy így van, de kis pénzért véleményem szerint senki nem megy Kazahsztánba. Jelenleg nem tehetek mást, mint hogy edzem és várok, hátha befut egy jó ajánlat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik