Hamburg: főszerepben Stieber Zoltán és áldozatkész édesapja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 12:32
Miközben Stieber Zoltán idehaza készül a magyar labdarúgó-válogatott pénteki Eb-selejtezőjére, német klubjának honlapja vele foglalkozik: ő és édesapja, József a főszereplője annak a terjedelmes cikknek, amely a Hamburger SV hivatalos honlapján jelent meg abban a sorozatban, amelyik a német élvonalbeli labdarúgóklub mindennapjaihoz kínál háttéranyagokat.

Mit csinálnak manapság a HSV korábbi csillagai? Ki és mi rejtezik egy-egy kerítésre, garázsajtóra festett HSV-klubjelkép mögött? Kik a csapat játékosainak legnagyobb szurkolói? A három állandó témakör közül az utóbbi kereteiben mutatja be a Stieber családot a hsv.de.

„Már egészen kicsi gyermekként látszott a mozgásán és a labdaérintésein, hogy a képességei átlagon felüliek” – idézi a honlap Stieber Józsefet, aki annak idején Sárváron ovis focicsapatot szervezett, hogy harmadszülött fiúgyermeke kibontakoztathassa tehetségét.

„Gyakorlatilag mindent neki köszönhetek, hihetetlen nagy lökést kaptam tőle gyerekként. Ő és a nagyapám is futballozott, a játék iránti imádatot nagyon korán belém plántálták – emlékezett vissza a kezdetekre Stieber Zoltán, aki a Goldballban és az Újpestben töltött rövid időszakok után 17 évesen került külföldre, elsőként az Aston Villába.

„Nagyon büszkék voltunk rá, de ugyanakkor aggódtunk is, hiszen nagyon fiatalon került egy másik országba” – eleveníti fel a következő lépcsőfokot az édesapa, aki szakmabeliként jól tudta: ahhoz, hogy fia egyenletesen fejlődjön, egyre jobb klubokba és egyre jobb edzők keze alá kell kerülnie.

Stieber Zoltán (Fotó: hsv.de)
Stieber Zoltán (Fotó: hsv.de)

„Édesapám hagyja, hogy a saját utamat járjam, semmibe sem szól bele. Ettől függetlenül én mindig kikérem a véleményét – folytatta a 26 éves középpályás. – Mindig azt mondta, hogy élvezzem a futballt, mert ez kell ahhoz, hogy sokra vihessem.”

Stieber Zoltán – akinek öccse, András angliai ifjúsági évek után az idén hazatért a Győri ETO-ba – 2009 óta játszik Németországban, és a Koblenz, az Aachen, a Mainz és a Greuther Fürth érintésével az idén nyáron igazolt a HSV-be.

A magyar légiós eddig nyolc bajnokin lépett pályára a hamburgiaknál (négyszer kezdőként), csapata egyelőre nem villog, a 17. helyen áll a Bundesliga tabelláján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik