Hajduk: Futácsot jó játékosnak tartom, de... – Bjelanovic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 18:26
A Hajduk Split sportigazgatója, Sasa Bjelanovic elmagyarázta, mi volt a tervük Futács Márkóval, és miért döntöttek mégis úgy, hogy felbontják a szerződését.

A Hajduk Split négy döntetlennel és két vereséggel kezdte a 2018–2019-es idényt, így a tízcsapatos horvát élvonalban csupán a nyolcadik helyen áll. A rossz szereplés mellett a klub korábbi magyar gólkirálya, Futács Márkó sorsa is szóba került, amikor a horvát net.hr híroldal a klub sportigazgatójával, Sasa Bjelanoviccsal beszélgetett. Futács Márkó sorsa is szóba került, amikor a horvát net.hr híroldal a klub sportigazgatójával, Sasa Bjelanoviccsal beszélgetett.

Futácsot továbbra is jó játékosnak tartom, de már a második súlyos sérülését szenvedte el a Hajduk játékosaként. Olyan klub vagyunk, amely sosem küldene el egy sérült játékost, főleg nem kompenzáció nélkül, nem hagyhatjuk, hogy rossz kép alakuljon ki rólunk. Épp ezért az volt a terv, hogy megvárjuk, míg felépül, és akkor eladjuk. Viszont az átigazolási időszak kezdetén még mindig nem volt rendben az egészsége, megvolt a veszély, hogy ha vinnék is, nem tud átesni az orvosin – magyarázta, miért játszottak kivárásra a horvát klub vezetői.

Később, mire felépült, nem volt érdeklődő, az edzőt pedig nem tudta meggyőzni arról, hogy megérdemli a bizalmat. Innentől kezdve nem volt értelme itt tartanunk, csak rossz hatással lett volna az öltözői légkörre” – tette hozzá Bjelanovic.

Futács Márkót augusztus 21-én irányította a Hajduk szakmai stábja a második csapathoz, majd bő egy héttel később, augusztus 29-én jelentették be, hogy felbontják a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik