Gera: Jöhetnek a fiatalok, de ha kellek, örömmel jövök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 13:32
null
Gera a QPR elleni kupameccsen sérült még, a hétvégén azonban visszatért (Fotó: Reuters, archív)
Háromszázhuszonkilenc nap után játszott újra tétmérkőzésen Gera Zoltán. A West Bromwich Albion 34 éves támadó középpályása 2013. január 5-én, a Queens Park Rangers elleni FA-kupa-mérkőzésen (1–1) szenvedett keresztszalag-szakadást, és bár szeptemberben már a klub utánpótláscsapatában pályára lépett, combizomhúzódása miatt tovább késett a nagy visszatérés. Aztán szombaton, a Newcastle United–West Bromwich (2–1) bajnoki mérkőzés 88. percében cserét jeleztek: Morgan Amalfitano helyett Gera Zoltán.

 

 

– Mondhatjuk, hogy az ősz legfontosabb két perce volt, amelyet a St. James' Parkban a pályán töltött?
– Az én szempontomból biztosan, hiszen a sérülés és a műtét miatt tizenegy hónapot hagytam ki. Hosszú idő volt, az biztos – mondta a Nemzeti Sportnak Gera.

– Új szövetségi kapitánya lesz a magyar válogatottnak, nincs semmi garancia arra, hogy a terveiben ugyanolyan fontos szerepet kap, mint Egervári Sándornál, akinél csapatkapitány volt.
– Felkészítettem magam a helyzetre, hogy jön egy fiatalabb játékosokban gondolkodó edző, és úgy dönt, nincs már rám szükség. Ez benne van a pakliban. Nekem nem jelentene gondot elfogadnom a döntést, egy játékosnak meg kell értenie az efféle változásokat. Ugyanakkor ha kellek, természetesen örömmel megyek a csapatba.

– Tényleg ennyire könnyen túltenné magát a nemzedékváltáson?
– Az ember ilyenkor elgondolkodik, próbálja magában előkészíteni a változást, eszébe jutnak a hasonló példák. Az elmúlt tíz-egynéhány év alatt sok idősebb futballistát láttam, akiket egy új koncepció érdekében feláldoztak. Aztán vagy visszatértek vagy nem, mindenesetre nem én lennék az első.

– Ha kikerül a válogatottból, alighanem az is eldől, hogy nem játszik már Eb-n vagy vb-n.
– Azért szeretnék még Eb-n játszani, és ha maradok a csapatban, a létszámbővítés miatt kétezer-tizenhatban talán lenne is rá esély.

– Bölöni, Sousa, Eriksson, Heynckes, Rutten, Dunga, Mészöly Géza… Melyiküket választaná?
– Inkább nem választok. Bízom benne, hogy az MLSZ a legjobb embert találja meg, mindenesetre a kapitány személye önmagában nem jelent megoldást. Hívhatják akár a világ legjobb edzőjét, a felelősség főként a játékosoké.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MIT GONDOL GERA ZOLTÁN KÉSŐBBI ÉVEIRŐL ÉS A SZERDAI, MANCHESTER CITY ELLENI HÉTKÖZI BAJNOKIRÓL (AMELYEN EGY DÖNTETLEN ESETÉN A TIPPMIXPRO 3.55-ÖS NYEREMÉNYSZORZÓVAL KECSEGTET), KERESSE A KEDDI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik