FTC: A Lech elnöke azt mondta, élnek a hosszabbítási opciójukkal - Holman

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 22:16
null
Holmannal (balra) hosszabb távon számolnak a Lechnél (Fotó: lechpoznan.pl)
Holman Dávidnak a Lech Poznan elnöke elmondta, hogy élnek a kölcsönszerződésében foglalt szerződéshosszabbítási opcióval, azaz könnyen elképzelhető, hogy a játékos nem tér vissza a Ferencvárosba.

Holman Dávid számára nem sok játéklehetőség jutott a Lech Poznan első csapatában azóta, hogy a Ferencvárostól a lengyel klubhoz igazolt. Természetesen egy ilyen helyzetnek egyetlen futballista sem örül.

„Beszéltem az elnökkel arról, hogy nem túl jó számomra a kialakult helyzet, de azt válaszolta, hogy a terv szerint építenek fel, s hogy tulajdonképpen már most leülhetnék minden meccsen a kispadra” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Holman Dávid, akivel Poznanban, a csapat edzését követően beszéltünk.

A támadó középpályást az első fél évében fizikailag készítik fel a lengyel élvonalra. Saját bevallása szerint hét kilót fogyott, amióta klubot váltott, de ezzel nem lett gyengébb. Sőt, több izmot szedett magára.

Mint ismert, a Fradi a télen egy évre adta kölcsön a magyar játékost a Lechnek, amely ezután további három évre megszerezheti a futballista játékjogát. És úgy tűnik, meg is szerzi.

„Az elnök hozzátette, hogy élnek a hosszabbítási opciójukkal, ha lejár a kölcsönszerződésem.”

Ez persze nem azt jelenti, hogy a lengyel klub fél év múlva biztosan magához láncolja Holmant, most azonban úgy tűnik, hogy számolnak vele a jövőben is.

Holman az első csapatban alig lépett pályára (egyszer csereként 19 percet kapott), de a lengyel harmadosztályban szereplő poznani tartalékcsapatnak ő a támadó középpályása. A „kicsiknél” övé a 10-es mez.

„Az itteni harmadosztály jóval erősebb, mint a magyar harmadik liga. Ráadásul a mentalitás is más. Lehet, hogy elsőre nem sikerül a becsúszás, de ezután is ragad rád a játékos, megy utánad, s még egyszer megpróbál szerelni.”

Nem ezen sorok közt fogjuk elemezni, hogy Magyarországon miért nincs ez így, az mindenesetre biztos, hogy nem a körülmények miatt. Holman ugyanis állítja, hogy Lengyelországban semmivel sem jobbak a feltételek, mint nálunk. Az MTK akadémiáját például „ötcsillagosnak” nevezte.

A fiatal játékost a Ferencvárosról is kérdeztük. Elmondta, hogy olvasta Thomas Doll vezetőedző nyilatkozatát, aki szeretné két-három poszton megerősíteni csapatát. Holman szerint azonban ez nem lesz egyszerű.

„Már nem tudom, hogy hogyan lehetne erősebb a Fradi, hiszen minden poszton nagyszerű futballistái vannak. Elég csak Hajnal Tamásra és Gera Zoltánra gondolni. Nagyon sok pénzbe kerülne, magyar szinten szinte lehetetlen lenne jobb keretet összehozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik