Franciaország: ezért nem játszhatott Bese és Lang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 08:19
Lang Ádám betegség, Bese Barnabás combsérülés miatt nem lépett pályára a legutóbbi fordulóban a francia élvonalbeli Dijon, illetve a másodosztályú Le Havre együttesében. Jó hír, hogy mindkét válogatott védő állapota javult. 

Jobban is alakulhatott volna a tavaszi szezon első fordulója a magyar légiósok számára Franciaországban: a dijoni Lang Ádám a kispadról nézte végig élvonalbeli csapata 1–1-es döntetlenjét a Montpellier otthonában, míg Bese Barnabás nem került be a másodosztályú Le Havre keretébe.

A két játékos célja közös a tavasszal, Lang együttesével szeretne megragadni az első osztályban, míg Beséék oda igyekeznek a Ligue 2-ből. Jelentős kihívás mindkettő, hiszen a 17. helyezett Dijon éppen elkerüli a kiesőzónát, a Le Havre meg nyolcadikként messze van a feljutást jelentő pozícióktól.

Mindkét magyar hátvéd élvezi a bizalmat csapatánál (Lang 13, Bese 15 találkozót játszott az ősszel), éppen ezért volt meglepő, hogy a hétvégén nem számított rájuk a szakmai stáb.

„Egész héten egészségügyi problémákkal küszködtem – árulta el a Nemzeti Sportnak Lang Ádám, a dijoniak 24 éves középhátvédje. – Még lázam is volt, több edzést kihagytam. Bíztam benne, hogy a Montpellier elleni találkozóig felépülök – sajnos nem gyógyultam meg teljesen. Noha helyet kaptam a kispadon, megértem Olivier Dall'Oglio vezetőedzőt, hogy ilyen állapotban nem küldött pályára. A szombati meccs másnapján ismét teljes értékű edzésmunkát végezhettem.”

Más okból, de Bese Barnabás sem kapott helyet a Le Havre-ban, ő még a keretben sem. A négyszeres magyar válogatott védő sérüléssel bajlódott, így Oswald Tanchot vezetőedző nem kockáztatott vele kapcsolatban a Nimes ellen (0–0). A 22 esztendős futballista a combját fájlalta, bevallása szerint a közelítőizmával volt problémája. Válogatottbeli csapattársához, Lang Ádámhoz hasonlóan immár ő is teljes értékű munkát végezhet együttesével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik