Dzsudzsák Balázs: Nincs konfliktusom az új edzővel

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 14:05
null
Dzsudzsák nem foglalkozik azzal, hogy hírbe hozták a Lazióval (Fotó: Imago)
Dzsudzsák Balázs másfél napot idehaza töltött, a Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának magyar válogatott légiósa ez alkalomból nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A középpályás elmondta, nem érte váratlanul az edzőváltás, s noha a kispadra szorult a legutóbbi bajnokin, nincs konfliktusa Sztanyiszlav Csercseszovval. Egyelőre Moszkvában akar bizonyítani, bár tudja, sok öltöző ajtaja nyitva állna előtte, ha elengedné a Dinamo.

 

Telnek-múlnak a hetek, a távoli északon a Dinamo sorra játssza a meccseit, és időközben a csapat élén is történtek változások, a klub vezetői szép csendben megváltak Dan Petrescu vezetőedzőtől. Dzsudzsák Balázs a hét közepén a felcsúti Pancho Aréna megnyitója alkalmából másfél napot idehaza töltött, így volt alkalmunk egy asztalhoz ülni, a játékossal beszélgetni.

„Nem ért váratlanul az edzőváltás – mondta a 27 esztendős játékos. – Igazság szerint fél éve benne volt a levegőben a csere, a vezetők felkészítettek bennünket, hogy bármelyik pillanatban válthatnak. Szerintem ha a négy nullás vereség helyett mondjuk nulla nulla vagy egy egy az eredmény az Anzsi elleni bajnokin, akkor is elküldték volna a vezetőedzőnket.”

Dan Petrescu menesztése azért is fájó pont, mert a ballábas magyar köztudottan a román tréner kedvencei közé tartozott. Vezéregyéniség volt, a vezetőedző nemcsak a pályán, az öltözőben is számított Dzsudzsák Balázsra, mindig volt egy-két jó szava a labdarúgóhoz. Az új szakember, Sztanyiszlav Csercseszov érkeztével a légiós a legutóbbi mérkőzésen a kispadra szorult.

„A Volga elleni gólparádén még a kezdőcsapat tagja voltam, öt nullára kiütöttük ellenfelünket, jól is ment a játék, gólpasszt adtam, erre egy percre rá lecseréltek – mondta Dzsudzsák Balázs. – Mindig elismerem, ha nem megy a játék, de ezúttal nem erről volt szó. Az azt követő mérkőzésen, a Krasznodar ellenin már a kispadon kaptam helyet, de igazából ez sem lepett meg, hiszen Csercseszov az a típusú edző, akinél hét közben már lehet sejteni, ki lesz kezdő és ki nem. Kimaradtam a csapatból, de nem esem pánikba, megoldottam már ennél nehezebb feladatokat is. És még mielőtt bárki is kombinálni kezdene, leszögezném, nincs konfliktusom az új edzővel.”

Sztanyiszlav Csercseszov az Amkar Perm kispadját hagyta ott a Dinamo vezetőinek kedvéért, a korábbi válogatott kapus érkezésével pedig katonás fegyelem (is) költözött a moszkvai együttes öltözőjébe. Noha a tréningek kemények, a játékosoknak egy rossz szavuk sem lehet az edzésekre, ám a stílusváltás markáns.

„Nem kímél bennünket az új szakmai stáb – adott betekintést a Dinamo hétköznapjaiba a légiós. – Régen látott kemény edzéseket vezényelnek nekünk, és szabadnapunk sem nagyon van mostanában. Mióta Csercseszov az edzőnk, most szerdán volt az első pihenőnapunk.”

Az 59-szeres válogatott középpályás kapcsán örök téma, hogy ha egyszer elhagyja a Dinamót, merre veszi az irányt. 2015 decemberéig köti szerződés az orosz együtteshez, és ismerve az elmúlt évek tapasztalatait, a következő zsiráfikrek megszületését könnyebb lenne megjósolni, mint azt, hogy Dzsudzsák Balázs hol folytatja pályafutását.

„Egyelőre nem foglalkoztat a téma – mondta őszintén a játékos. – Teszem a dolgomat, odarakom magam az edzéseken, megpróbálom bizonyítani az új szakmai stábnak, hogy igenis helyem van a Dinamo kezdőcsapatában. A klubom egyelőre jelentős összeget kér értem, az megint csak más helyzet lenne, ha a moszkvaiak lemondanának rólam, akkor jó néhány csapat öltözőjének ajtaja nyitva állna előttem.”

A hírek szerint az olasz Lazióé is. A római Il Messaggero napilap kedden írta meg, hogy a magyar légiós tízmillió eurós kivásárlási árából sikerrel alkudhat a római együttes – de ilyen pletykát hallottunk és olvastunk már nem egyet az elmúlt hónapokban, években. A játékos szerint sokkal lényegesebb, hogy a brazíliai világbajnokság még véletlenül sem az ő malmára hajtja a vizet, hiszen a nagy klubok alighanem a kontinenstorna legjobbjai között szemezgetnek majd. Ezzel szemben a Dinamo Moszkva május 15-én lejátssza utolsó bajnokiját, hogy aztán hosszú szünet következzen. Pontosabban…

„Annyira hosszú azért nem lesz, hiszen a szakmai stáb négy hét teljes pihenő után, június közepére már most visszarendelte a csapatot Moszkvába. Alighanem belevágunk a kemény munkába. Mindenesetre nem féltem magamat, immár két és fél éve Moszkvában vagyok, felkészültem mindenre. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik