Dzsudzsák: Azt hittem, Oroszországban már mindent láttam, de ez új volt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 08:40
null
Egy kis segítség a szurkolóktól (Fotó: haber5n.com)
Az őszi szezonban csak szenvedő Bursaspor labdarúgócsapata nagyon elkapta a fonalat: a bursai zöld-fehérek egymás után hét mérkőzést (három bajnoki és négy kupa-) nyertek meg, december 24. óta csak sikerélmény érte őket. Az új aréna is megnyílt, nem csoda, hogy Dzsudzsák Balázsnak egyre jobb a hangulata – a magyar válogatott csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról a közjátékról is beszélt, amely a hétvégi, Gaziantepspor elleni bajnokin történt. Mert a török szurkoló, ha kell, tombol, ha kell, akkor havat lapátol...

– Igaz, hogy a szurkolók lapátolták le a havat a pályáról?
– Ilyet még nem látott... – nevetett Dzsudzsák Balázs a vasárnap esti, Gaziantepspor ellen idegenben 3–2-re megnyert bajnoki másnapján. – Errefelé a hókotrót még a mesékből sem ismerik, és mivel egy órával a meccs előtt tizenöt centis hó állt a pályán, mindenki a fejét vakargatva nézelődött. Aztán az egyik szurkoló kitalálta, majd ők letolják a havat a pályáról, száz-százötven drukkert beengedtek a játéktérre, akik nekiláttak a munkának. Miközben mi nagyjából egy ötször öt méteres letisztított területen melegítettünk, a szurkolók időnként odajöttek szelfizni egyet velünk... Azt hittem, Oroszországban már mindent láttam, de ez számomra is új volt.

A játéktér olyan volt, amilyen, de legalább meg tudták rendezni a meccset (Fotó: Istanbul Haber)
A játéktér olyan volt, amilyen, de legalább meg tudták rendezni a meccset (Fotó: Istanbul Haber)

– Legalább alapos munkát végeztek az alkalmi hómunkások?
– A játékvezetők a kezdés előtt sétáltak egyet a játéktéren, szinte az egész területet bejárták, és végül azt mondták, felőlük mehet a meccs. De hogy mennyire volt tökéletes a gyep, arra jó bizonyíték, hogy a kilencven percből hatvanat legalább a levegőben repkedett a labda. A földön lehetetlenség volt passzolgatni, ha valaki ezzel próbálkozott, a hóbuckákról a társ nyakába pattant a labda. De legalább ismét nyertünk, végül is ez a lényeg.

– Belakták már az új stadiont?
– Mi az hogy! Egyszerűen imádjuk. A két héttel ezelőtti stadionavatót sosem felejtem el, amit a Trabzonspor ellen műveltek a szurkolók, az leírhatatlan. Szakadó esőben több mint harmincezren ugráltak a lelátón, nem érdekelte őket, hogy bőrig áznak, hogy a gyerekek fejéről patakokban folyik le az eső, az első perctől az utolsóig végigtombolták a kilencven percet. Jellemző, hogy azon a meccsen is hátrányba kerültünk, ám a hangulat annyira magával ragadott bennünket, játékosokat, hogy nem volt kérdés, ezt a mérkőzéseredményt is megfordítjuk. A létesítményt egyébként a dortmundi arénához hasonlóan húzták fel, a kapu mögötti meredek lelátórészen nem kevesebb mint tizenhétezer fanatikus őrjöng. Néhány barátom kint volt azon a meccsen, napokig nem tudtak másról beszélni, csak a hangulatról. Nem véletlenül...

MI VÁLTOZOTT AZ ÚJ SZAKMAI STÁBBAL A BURSASPORNÁL? MIBEN MÁS A BURSAI ARÉNA, MINT A FERENCVÁROS STADIONJA? A TELJES INTERJÚÉRT KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik