Dzsudzsák: Az Ajax nem talált elég jónak

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 15:57
null
Dzsudzsák Balázs az olaszok elleni 2007-es mérkőzésen (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nem sokon múlt 2007-ben, hogy az Ajax játékosa legyek, de hiába volt ott az amszterdamiak képviselője életem mérkőzésén, mégsem talált elég jónak – mondta Dzsudzsák Balázs, a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő PSV magyar szélsője a holland NU Sport magazinnak.

Dzsudzsák annak kapcsán beszélt a több mint három évvel ezelőtti esetről, hogy a napokban Martin Jol, az Ajax vezetőedzője dicsérte őt, és nem titkolta: sajnálja, hogy a magyar szélső nem az ő csapatában futballozik.

„Kellemes ilyen véleményt hallani egy edzőtől, különösen, ha az egyik legnagyobb vetélytárs szakvezetőjéről van szó – idézi Dzsudzsákot a kedden megjelenő magazin ízelítőjében a nusport.nl. – El kell azonban mondjam, hogy éppenséggel az Ajax játékosa is lehetnék. Kettőezer-hét augusztusában a magyar válogatott Olaszországgal játszott felkészülési mérkőzést, akkor voltam először tagja a kezdő tizenegynek, és az Ajax megfigyelője is ott ült a lelátón. Addigi karrierem legjobb meccse volt, Massimo Oddo, az olaszok jobbhátvédje nem nagyon talált a pályán, nyertünk három egyre."

Hiába azonban az akkor húszéves Dzsudzsák nagyszerű teljesítménye, az amszterdamiak megfigyelője biztosra akart menni – és döntését minden bizonnyal a néhány nap múlva következő magyar bajnoki alapján hozta meg. „Azon a meccsen már nem ment olyan jól a játék, akkoriban a heti két meccset még nehezen bírtam. Az Ajax embere megint ott volt, és úgy ítélte meg, nem vagyok elég jó."

Dzsudzsáknak nem sok ideje volt bánkódni, hiszen: „Természetesen szerettem volna külföldre igazolni a magyar ligából, és szerencsére egy hónappal később felbukkant a PSV, amely nem sokat teketóriázott."

Mint ismert, Dzsudzsák 2007 októberében írta alá öt évre szóló szerződését az eindhoveni klubbal, és bár az eredeti tervek szerint csak 2008 nyarán csatlakozott volna a PSV-hez, már 2008 januárjában kiutazott – és még abban a hónapban elkönyvelte első hollandiai gólját, valamint gólpasszát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik