DAC: Nagy Dominik, Géresi és Kovács I. is a listán volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 12:54
A szlovák élvonalbeli DAC labdarúgócsapatának sportigazgatója, Jan van Daele évértékelő interjút adott a dunaszerdahelyiek klubhonlapjának, és elárulta: Nagy Dominik, Géresi Krisztián és Kovács István iránt is érdeklődtek. Utóbbit anyagi okokból nem szerződtették, előbbi kettő átigazolására szintén nincs reális esélyük.



„Nagyon alaposan kielemeztük a szezon első felét. Arra a következtetésre jutottunk, hogy szükségünk van egy több poszton is bevethető, védekező játékosra, egy középső védőre, egy kreatív középpályásra és egy, de inkább két támadóra – idézi Jan van Daelét az fcdac.sk. – Több közeli ország klubjaival és játékosaival is tárgyalunk, akik azonnali erősítést jelenthetnének a DAC számára. Hosszabb ideje figyeltük Nagy Dominikot a varsói Legiából és Géresi Krisztiánt a Videotonból, de jelenleg különböző okok miatt nincs esély az ő átigazolásukra. A médiában megjelent, hogy érdeklődünk a szintén Videotonban futballozó Kovács István iránt, ám őt anyagilag nem engedhetjük meg magunknak."

Az év elején Dunaszerdahelyre igazoló Mervó Bencéről is beszélt a sportvezető. „Mervónak, aki több sérülésen is átesett, bizonyítania kell, hogy képes újra elérni azt a szintet, amelyen a múltban már járt."

Az ősz legjobbjának megválasztott Kalmár Zsolttal kapcsolatban pozitívat és negatívat is mondott a sportigazgató. „Kalmár több nehéz, külföldön abszolvált szezon után érkezett hozzánk. Szemtanúi lehettünk a fantasztikus kvalitásainak – a labdával és anélkül is. Számára a következő hónapok legnagyobb kihívása az lesz, hogy stabilizálja a jó teljesítményét. Megesik ugyanis, hogy néhány mérkőzésen láthatatlan, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt idények során nem sok lehetőséget kapott. És azt se felejtsük el, hogy még mindig csak huszonkét éves."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik