DAC: Jól kezdődött minden Dániában, az edző viszont... – Kalmár

B. G.B. G.
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 08:49
null
Kalmár Zsolt érkezésének magyar csapattársai is örülnek (Fotó: Szabó Miklós)
A dunaszerdahelyi DAC középpályása, Kalmár Zsolt alig várja, hogy bemutatkozzon új csapatában, amelynél Vida Kristopher és Mervó Bence mellett végre folyamatos játéklehetőséget kaphat.

 

Csak legyenek már meg a papírok!

Kalmár Zsolt átigazolását napokkal ezelőtt bejelentette a DAC, de a 22 éves középpályás addig nem játszhat, amíg nincs meg minden papír.

„Jó lenne rögtön a Slovan elleni vasárnapi rangadón bemutatkozni – adott hangot vágyának az RB Leipzigtől kölcsönbe érkező futballista. – Persze minden mérkőzés fontos, de arra rögtön felhívták a figyelmemet, hogy ez a párharc kiemelt jelentőségű. Arról már nem is beszélve, hogy jól rajtolt a csapat, és nagyszerű lenne így is folytatni, ráadásul a Slovan elleni siker nagy lökést adna. Bár csak néhány napja vagyok itt, jól érzem magam, a társak jól fogadtak, az pedig örömteli, hogy Mervó Bencét és Vida Kristophert már régóta ismerem, a jelenlétük sokat számított a döntéshozatalnál. Sokat beszélgettünk még az átigazolás előtt, kifaggattam őket a klubról, a bajnokságról.”

A beilleszkedésnél nyilván sokat számít, hogy az öltözőben több ismerős arc lesz, ráadásul így továbbra is három magyar szerepel a DAC-nál.

„Örülök az érkezésének, egyrészről azért, mert Kocsis Gergő ezen a héten távozott, és így megint hárman leszünk, másrészről azért, mert Zsolttal sokat erősödünk – mondta a Nemzeti Sportnak Vida Kristopher. – Hazai pályán még különlegesebb lenne a Slovan elleni találkozó, de így is fantasztikus hangulat lesz. Rengetegen kísérnek el minket Pozsonyba, és még koreográfiával is készülnek. Mi pedig arra, hogy nyerünk.”

„Bár három forduló alatt hét pontot szereztünk, némi csalódottságot érzek, mert hibátlanok is lehetnénk. De nem vagyok telhetetlen, a tavalyi rajthoz képest kifejezetten jól kezdtünk. A célunk, hogy az első hat között legyünk, amivel bekerülünk a felsőházi rájátszásba, hogy aztán a nemzetközi kupaindulásért harcolhassunk. Ehhez szeretnék jó játékkal és legalább tíz góllal hozzájárulni.”

Az előkészítésben sokat segíthet Kalmár Zsolt, akinek a Bröndbynél töltött időszaka nem úgy alakult, mint várta. A mostani szezonban egy bajnokin és három Európa-liga-mérkőzésen játszott – összesen kilencven percet.

„A kilencven perccel nincs gond, csak azt egy meccsen játsszam – tette hozzá a középpályás. – Pedig jól kezdődött minden Dániában, sokat voltam a pályán. Az edző viszont azt mondta, nem számít rám, mert hiába bánok jól a labdával és mutatok olyat, amit senki más nem tud a csapatnál, a védekezésben nem elégedett velem. Levontam a tanulságot, és bízom benne, Szlovákiában kijön a lépés, folyamatos játéklehetőséghez jutok, és akkor a válogatottba is kaphatok meghívót.”

Már csak a papíroknak kell rendben lenniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik