DAC: augusztusig nyúlhat Schäfer kölcsönszerződése

DUDUCZ TUBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TUBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 17:30
null
Schäfer András a jelek szerint végigjátszhatja a Fortuna Liga-idényt (Fotó: dac1904.sk)
Nincs idő búslakodni Dunaszerdahelyen a szerdai 1–1-es kupameccs után, ugyanis itt az újabb feladat: a DAC vasárnap Nagyszombatban lép pályára a Fortuna Ligában.


A szlovák fociidény újraindítása óta a DAC kétszer lépett pályára. Először egy ötössel küldte haza a Michalovcét, majd szerdán a Szlovák Kupa elődöntőjének első meccsén 1–1-et játszott a Ruzomberokkal.

„A meccs után nem sokat aludtam. Általában nem is tudok, plusz most meggyötört az eredmény. Ahelyett, hogy több góllal győztünk volna, csak iksz lett a vége. Megnehezítettük a dolgunkat, de nagyon bízom a továbbjutásban. Úgy érzem, az egy egy után is mi vagyunk az esélyesebbek, hogy ott legyünk a pozsonyi döntőben. Viszont a kupavisszavágó csupán szerdán lesz, egyelőre csak a vasárnapi bajnokira gondolunk” – árulta el a Nemzeti Sport megkeresésére a szerdai meccsen első dunaszerdahelyi gólját szerző Schäfer András.

A DAC a Trnava vendége lesz, az idényben az eddigi két összecsapásukon vendéggyőzelmek születtek: ősszel 2–1-re nyert a DAC a nagyszombati stadionban, míg márciusban a Spartak kerekedett felül a Mol Arénában.

„Nagyszombatban még nem játszottam, de hallottam, hogy nem nagyon kedvelnek minket. Ebből egy kis ízelítőt kaptam márciusban, amikor a Trnava látogatott Dunaszerdahelyre. Nagyon egyszerű céllal utazunk az örök rivális otthonába: győzni. Csak a három pont érdekel. Még mindig van esélyünk a ligában elcsípni a második helyet” – mondta a 21 éves magyar U21-es válogatott.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a felvidéki csapatnak hét pont a hátránya az ezüstérmes pozícióban álló zsolnaiakkal szemben.

„Több sebből vérzünk, elég sok a sérült játékosunk – folytatta Schäfer. – Sűrűn jönnek a mérkőzések, két találkozó között a regeneráción van a hangsúly. Ugyan Storck mesterrel csak három hete készülünk, nagyon jól felkészített minket. Játékunknak van rendszere, mindenki tudja, hogy mit kell tennie a pályán. A csapatnak van lendülete, szíve, tudása. Maximálisan odatesszük magunkat, hogy vasárnap három ponttal a tarsolyunkban utazzunk haza. Ugyan a szurkolóink nem lehetnek ott Nagyszombatban, tudjuk, így is velünk vannak.”

Jó hír a DAC drukkereinek, hogy július 1-től a sakktáblás ültetési rend betartása mellett a stadionok befogadóképességének 50 százalékáig meg lehet tölteni a lelátókat. Ez annyit jelent, hogy a DAC összecsapásait júliustól akár 6350 néző is a helyszínen tekintheti meg.

A Slovan elleni rangadón, június 28-án még csak ötszázan lehetnek a Mol Arénában, de július 4-én, a Zilina ellen már több mint hatezren.

Schäfer Andrásnak június 30-ig szól a DAC-ban a kölcsönszerződése, Szlovákiában azonban a futballidény július 11-ig tart.

„Olaszországban úgy egyeztek meg a klubok, hogy az eredetileg június 30-ig tartó kölcsönszerződéseket meghosszabbították augusztus végéig. Bízom benne, hogy ez nálam is így alakul. A két klub, a DAC és a Genoa az ügynökségem közreműködésével tárgyalásban van“ – árulta el Schäfer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik