Bogdán: A világ egyik legjobb klubjában védhetek!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 11:11
null
Bogdán Ádám hivatalosan mától a Liverpool játékosa (fotó: www.liverpoolfc.tv)
2015. július elsejétől hivatalosan is a Liverpool labdarúgója lett Bogdán Ádám. A magyar válogatott kapussal a Mersey-parti klub hivatalos honlapja készített interjút, amelyben Bogdán beszél a terveiről, a Boltonnál töltött időszakáról és a Simon Mignolet-val való rivalizálásról is.

 

Bár a Liverpool és Bogdán Ádám már korábban megegyezett, a kapus csak július elsején lett hivatalosan is a Pool játékosa.

„A fellegekben járok. Ez hatalmas lépés a karrieremben. Hogy mit éreztem, amikor meghallottam a Liverpool érdeklődését? Nagyon boldog voltam, két napig nem is tudtam aludni.”

Bogdán hozzátette, hogy a lehetőségről először a feleségével beszélt, de amíg csak tapogatózó tárgyalások voltak, addig igyekezett nem sokat törődni vele. De amikor már komolyra fordult a történet, természetesen megosztotta a hírt a családjával és a barátaival is.

6292
6292

 

De vajon könnyen meghozta a döntést a klubváltásról?

„Egyrészt persze, hogy igen. A világ egyik legjobb klubjában játszhatok, és itt trófeákat nyerhetek. Másrészről viszont nyolc évet töltöttem Boltonban, imádom azt a klubot, rengeteget köszönhetek a Wanderersnek. Szóval ebből a szempontból nehéz volt, de nem szakmailag.”

Miután kiderült, hogy távozik, Bogdán levélben köszönt el a boltoni drukkerektől, illetve az egész egyesülettől, jelezve, hogy milyen sokat jelentett neki a Wanderers. Ráadásul itt válthatta valóra az álmát, vagyis Premier League-játékos lett. Mostantól viszont már csak a liverpooli karrierjével törődik.

„A lehető legtöbbet szeretnék védeni. De először az edzéseken kell bizonyítanom a menedzsernek. Hogy mik az erősségeim? A tanulni vágyás, e nélkül ugyanis nem tartanék itt, valamint hogy nem ragadok le a gólvonalon. De tippeket nem szeretnék adni a csatároknak…”

Bogdán hozzátette, hogy az Angliában töltött nyolc év alatt rengeteget változott, erre szükség is volt, különben már vissza kellett volna térnie Magyarországra. A Bolton nagy lépés volt, fel kellett vennie a ritmust, ennek köszönhetően jobb, nyugodtabb játékos lett, aki már jobb döntéseket is hoz.

„Sok mindent ellestem Peter Schmeicheltől, illetve korábbi csapattársamtól, Jussi Jääskeläinentől. De ugyanez igaz a válogatottnál, ahol Király Gábortól tanultam sokat.”

Mostani vetélytársáról, Simon Mignolet-ről elmondta, hogy ugyan még nem találkoztak, de nagyra tartja őt, és biztos benne, hogy remekül fognak együtt dolgozni, a rivalizálás mellett természetesen segítik is egymást. Sőt, Bogdán biztos benne, hogy ez a versengés a válogatottnál is hasznára válik majd.

6293
6293

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik