Az edzők miatt döntött a Bröndby mellett a magyar válogatott támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.01. 09:25
null
Kalmár Zsolt hétfőn írt alá a Bröndbyhez (Fotó: brondby.com)
Kalmár Zsolt, az RB Leipzigtől kölcsönbe a dán Bröndbyhez szerződő támadó középpályás alighogy megérkezett Koppenhágába, máris utazhatott új csapatával Dubaiba, edzőtáborba. A 21 éves, hétszeres válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a hétfőn bejelentett átigazolásáról.

 

„Az indulás előtt érkeztem Koppenhágába, szerencsém van, hogy éppen most kelt útra a csapat – mondta a Nemzeti Sportnak a 21 esztendős középpályás. – Lesz idő mindenkit megismerni, beilleszkedni, az edzéseken, tesztmeccseken a pályán is bemutatkozhatok az új társaknak. Négyen-öten beszélnek németül, nagyon kedvesen fogadtak, mondták, ha bármire szükségem van, szóljak, segítenek, hol béreljek lakást, mindenben támaszkodhatok rájuk. Teljesen új közegbe érkezve sokat számítanak ezek a gesztusok."

Kalmár Zsolt 2014-ben szerződött a Győri ETO-ból Németországba, az akkor másodosztályú RB Leipzighez. A gárda azóta a Bundesliga 1. második helyéig menetelt (tavaly jutott fel az élvonalba), és kiemelkedően erős a játékoskerete. Lipcsei időszakában a magyar futballista sokszor a második csapatban kapott szerepet, és fél évig a második ligás FSV Frankfurtnál szerepelt kölcsönben.

„A lipcseiekhez tartozom még két és fél évig” – mondta Kalmár Zsolt, aki a minap kötött megállapodás értelmében másfél évig a dán fővárosban futballozik. A játékos elmondta, sokat gondolkodott, hogy merre induljon el. Szeretett volna Németországban maradni, és bár a földrajzi közelség is magyarázat, a döntésben alighanem a futballszakmai kapcsolatok játszották a legfontosabb szerepet. A Bröndby vezetőedzője, Alex Zorniger korábban volt Kalmár edzője Lipcsében, és a stáb tagja volt a vezetőedző munkáját a Bröndbynél is segítő Bódog Tamás.

„A döntésemben sokat számított a személyük – mondta a futballista. – Nagy előny, hogy ismerem azt a futballfilozófiát, amely alapján felépítették a lipcsei klubot, tudom, milyen játékrendszerben futballozik a Bröndby, és csábító volt az is, hogy jelentős célokért küzd az együttes. A Bajnokok Ligája-szereplő FC Köbenhavn mögött második a tabellán, tíz ponttal a bronzérmes helyen álló Midtjylland előtt, és az ezüstérem nagy sikernek számítana. Tamás elmondta, hogy a dán jó bajnokság ahhoz, hogy fejlődjek, ezért döntöttem a Bröndby mellett.”

Az egyéni motiváció is nagyon fontos persze. Kalmár Zsolt nem titkolja, szeretne visszatérni Németországba, a legerősebb bajnokságok közé sorolt Bundesligába. Ehhez az kell, hogy Dániában megmutassa, mire képes, hogy minél előbb a kezdőcsapatba verekedje magát, minél többet játsszon, és aztán...

„A válogatott egyelőre távolabbi cél, de persze óriási motiváció, hogy visszakerüljek a keretbe – folytatta a középpályás.– Egyelőre itt kell bizonyítanom, hogy mit tudok, hogy sokat fejlődtem, amióta elmentem Győrből. A Bröndbybe kell most megmutatnom, mire vagyok képes, és ha itt jó teljesítményt nyújtok, akkor beszélhetünk a következő lépcsőfokról. Megvannak a céljaim, és dolgozom, hogy elérjem őket."

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN INTERJÚT OLVASHAT A BRÖNDBY PÁLYAEDZŐJÉVEL, BÓDOG TAMÁSSAL, AKI ELMONDJA, MIÉRT ESETT A VÁLASZTÁSUK KALMÁR ZSOLTRA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik