Ausztria: Szabics Imre örül, hogy csak a válla sérült meg

Vágólapra másolva!
2011.01.19. 11:20
A múlt héten edzésen vállsérülést szenvedő Szabics Imre legalább egy hónapos kihagyásra kényszerül, de a rosszban látja a jót is: az osztrák labdarúgó-bajnokság második helyén telelő Sturm Graz magyar támadója örül, hogy nem a lába sérült meg.

„Gólt akartam lőni, rákészültem a lövésre, és éreztem, hogy kicsúszik alólam a talaj. Teljes súlyommal ráestem a könyökömre, és a következő pillanatban éles fájdalmat éreztem a vállamban. A sérülés utáni napot senkinek sem kívánom” – elevenítette fel a múlt heti edzésbalesetét Szabics Imre a sturm12 honlapnak adott nyilatkozatában.

Még nem tudni, hogy a magyar támadó mikor játszhat újra mérkőzést; az orvosok minimum hathetes kihagyást jósolnak – de legalább nincs szükség műtétre.

„Bár még érzek fájdalmat, már tudom mozgatni a karomat és az ujjaimat. S a lényeg persze az, hogy a lábaim egészségesek” – viccelődött a 29 éves játékos, aki abban reménykedik, hogy négy hét teljes pihenés elegendő lesz a felépüléshez, és még február vége előtt jöhetnek a teljes intenzitású edzések.

Franco Foda vezetőedző pesszimistább, ő öt-hat hét kihagyásra számít, illetve arra, hogy a február 12-én kezdődő bajnokság első négy-öt bajnokiján nem állíthatja be csapatába az őszi idényben öt gólt szerző magyar csatárt.

„Imre kiesése nyilvánvalóan nagy érvágás, hiszen nagyon fontos szereplője a támadójátékunknak. Nemcsak a góllövésben, hanem sokmozgásos játéka révén a társak helyzetbe hozásában is számíthatunk rá. Fogós feladvány a helyettesítése, de van néhány ötletem, és a közelgő beleki edzőtábor megfelelő alkalmat kínál a kísérletezésre” – mondta a német szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik