Riquelme szomorú lesz, de nem tér vissza

Vágólapra másolva!
2010.05.07. 14:23
null
Juan Román Riquelme szomorú, hogy nem lehet ott a vb-n, de nem tud együtt dolgozni Maradonával (fotó: Action Images)
Címkék
Juan Román Riquelme természetesen csalódott, hogy kihagyja a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot, azonban nem változott a véleménye azzal kapcsolatban, miszerint nem hajlandó együtt dolgozni Diego Maradonával, az argentin válogatott szövetségi kapitányával.

Riquelme azóta nem játszik az argentin válogatottban, amióta Diego Maradona a szövetségi kapitány, és ugyan a szakvezető nyilvánosan kritizálta a világklasszis középpályást, nem ez volt az egyetlen oka, hogy az lemondta a válogatottságot.

„Úgy érzem, jól döntöttem. Mi ketten nem tudunk egymással dolgozni. Minden napom nyugalommal telik, mert tudom, hogy helyesen határoztam. De amikor majd látom a srácokat a pályán, eltekintve attól, hogy mindig győzelmet várok a csapattól, biztosan szomorú leszek, és arra fogok gondolni, hogy nekem is ott kellene lennem" – mondta Juan Román Riquelme.

A Boca Juniors középpályása szerint ebben az évben Argentína megnyerheti a világbajnokságot, mégpedig azért, mert náluk játszik Lionel Messi, aki szerinte jelenleg a világ legjobb labdarúgója.

Messinek azonban szüksége lesz az egész csapat segítségére, hogy mindent kihozhasson magából, mint ahogy azt teszi hétről hétre a Barcelona színeiben.

„Napjainkban Messi egyedülálló, olyan játékos, aki talán soha többé nem születik. Ezért kell őt segíteni, mert mindent eldönthet. A srácok segíteni is fogják, hogy a legjobbját nyújthassa" – tette hozzá a 31 éves középpályás.

Maradona egyébként szívesen látta volna csapatában Riquelmét.

Argentína kétszer szerzett világbajnoki címet, először 1978-ban, másodszor pedig 1986-ban, Diego Maradona vezetésével nyerte meg a kupát, és az utóbbi alkalommal a mostani szövetségi kapitányt választották a vb legjobb játékosának.

Az argentinok a B-csoportban a nigériaiakkal, a görögökkel és dél-koreaiakkal játszanak a június 11-én induló dél-afrikai tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik