ZTE: az ajánlat elfogadását feltételekhez kötik; épül az aréna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 09:25
Nagy Ferenc többségi tulajdonos elfogadja azt az ajánlatot, amelyet a zalaegerszegi önkormányzat vezetése tett a másodosztályú ZTE FC megvételére, de feltételekhez köti.

Gyutai Csaba polgármester szerdán közölte az MTI-vel, hogy jelképes, a futballcsapat megalakulásának évére utaló, 1920 forintos ajánlatot tettek Nagy Ferencnek, akitől péntekig várnak választ.

A többségi tulajdonos az önkormányzat pénteki közleménye szerint feltételekhez köti az ajánlat elfogadását. Ezek között szerepel „a harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségek és az ezekből adódó pénzügyi jellegű kérdések rendezése”, valamint „a játékosok szerződéseivel és támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása”.

A közleményben az áll, hogy a felek között további egyeztetések és tárgyalások várhatóak az ügyben.

Gyutai Csaba szerdán az MTI-nek kijelentette, sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék a zalaegerszegi klub helyzetét. A polgármester azt mondta, a végleges megoldást az jelentheti, ha egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

Idevágó hír, hogy csaknem 18 milliárd forintos induló főösszeggel elfogadta Zalaegerszeg idei költségvetését a város közgyűlése. A testület a ZTE Aréna 1 milliárd forintos, állami támogatásból finanszírozandó fejlesztésének is zöld utat adott.

A testület felhatalmazta a polgármestert arra, hogy aláírja a stadion fejlesztését biztosító támogatási szerződést. Gyutai Csaba a témával kapcsolatban elmondta: a kormányzat hét stadionfejlesztési projektet kiemelt beruházássá nyilvánított, s köztük van a zalaegerszegi is. A tervek szerint az első ütemben kicserélik a teljes pályaszerkezetet (például pályafűtést alakítanak ki), befejezik a déli lelátó alatti (jelenleg szerkezetkész) épületet, és parkolókat is létrehoznak. Jövőre indulhat a második ütem, amelyben szerkezetbontást követően újjáépítik és lefedik az északi lelátót, vizesblokkokat létesítenek a keleti és nyugati lelátók alatt, valamint újabb parkolókat jelölnek ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik