ZTE: „Egyébiránt a körülmények jók, továbbra is van meleg víz”

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 10:24
Tegnap már beszámoltunk róla, továbbra is nagy a bizonytalanság a ZTE NB II-es labdarúgócsapatánál. Ezt a Nemzeti Sportnak nyilatkozó játékosok is megerősítették.

Noha összecsapnak a hullámok Nagy Ferenc feje fölött, úgy tűnik, a ZTE többségi tulajdonosa nem adja föl a túlélésért folytatott harcot. Pedig sokan a pécsihez hasonlítják a Zalaegerszegen kialakult futballválságot, amely az NB II-es csapat őszi szereplését látva sokkal inkább gazdasági, mint szakmai jellegű. Nagy Ferenc azonban nem kíván lemondani a tulajdonáról, a város segítségében bízik. Ám a pénze elfogyott, így már-már kezelhetetlen helyzet állt elő.

„Valóban nagy a bizonytalanság – erősítette meg értesüléseinket Vlaszák Géza, a ZTE kapusa. – Január elején járt nálunk az elnök, s azt ígérte, a hónap végére tisztul a kép. Nos, vége a hónapnak, ám nem sok minden változott. Az is igaz, hogy a legutóbbi információ szerint Nagy Ferenc további néhány nap türelmet kért tőlünk. Eddig tisztességgel készültünk, annak ellenére, hogy súlyos elmaradások vannak a fizetésekben. Úgy tudjuk, az elnök úr, az ügyvezetőség és Lendvai Miklós vezetőedző hamarosan megbeszélést tart, utána tájékoztatnak bennünket a jövőnkről.”

Legutóbb az elmúlt év végén kapott némi pénzt a csapat, s úgy tudni, kéthavi járandóságra várnak még a játékosok. Ám a pénztelenségen kívül más baj is van: az MLSZ fegyelmi bizottsága kizárta a klubot az átigazolásból, ez pedig azt jelenti, esély sincs az egyre fogyó keret feltöltésére, minőségi labdarúgók szerződtetésére. A tartozások, illetve más okok miatt elbúcsúzott már a csapattól Buzás Viktor, Safet Jahic, Kulcsár Kornél, Máté Péter, Pál Dániel, Vayer Gábor, Vágó Levente, s menni készül a gólerős Darko Pavicsevics és a védő Nánási Balázs is.

„Nem tagadom, nekem is van több helyről ajánlatom, az idő pedig fogy, a héten döntenem kellene – mondta a klub honlapjának Nánási Balázs. – Nem mindenáron akarok elmenni, de nem tehetek mást, ha nem lesz jövőkép. Jó közösséget alkot a csapat, nem szabad hagyni, hogy szétszéledjen a társaság. Az ősszel már bizonyítottuk, hogy több van bennünk, s ha ezt a néhány hetet végig tudnánk dolgozni úgy, hogy nem kell állandóan a holnapon gondolkodni, szép tavasz elé nézhetünk. Különben…”

Látható, nagy a baj, a türelem pedig fogy. A helyiek úgy tudják, segítene a város, mégpedig úgy, hogy az NB III-as Andráshidát támogatná és léptetné a ZTE helyébe.

„Hallottam magam is, de remélem, csak pletyka – mondta felvetésünkre Vlaszák Géza. – Az Andráshida sosem lesz azonos a ZTE-vel, azzal a klubbal, amelyik kétezer-kettőben bajnokságot nyert, amelyik legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájában. Fontos lenne mielőbb konszolidálni a klub anyagi helyzetét, és visszaszerezni az igazolási jogot. Noha feljutási álmaink nem lehetnek, ha visszatér a nyugalom, megismételhetjük az őszi teljesítményt. Negyvenegy évesen nekem már csak álom az élvonal, s az egyéni érdeknél most sokkal fontosabb a klub megmenekülése. Egyébiránt a körülmények jók, továbbra is van meleg víz, használhatjuk a pályákat, edzhetünk, készülhetünk, csak a bizonytalanság, az ne lenne!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik