Pest Megyei Kupanap: a Gödöllői SK és a Bugyi SE lett a győztes

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 15:49
null
A Bugyi ünneplése a serleggel (Fotó: Sipos Hajnalka)
Pünkösdhétfőn Cegléden, a Malomtó széli Zsengellér Gyula Stadionban rendezte meg idei női és férfi felnőtt kupadöntőjét az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság.

A nagyszabású sorozat másfél évtizedes, 2007 óta íródó történetében mind a hölgyek, mind pedig az urak esetében új név került fel a serlegekre, lévén olyan együttesek győztek a döntőkben, amelyeknek eddig ez még nem sikerült.

A 9. Football Factor Pest Megyei Női Kupát ugyanis – igazolva az előzetes papírformát – a 2019-ben a Tárnok ellen egyszer már (akkor még vesztes) döntőben szereplő idei Pest megyei ¾-pályás bajnok Gödöllői SK fölényesen, 6–1-re nyert meg (gólszerzők: Králik Fani (3), Grnács Emese, Nándori Emma, Kovács Maja, ill. Nagy Zsuzsanna /büntetőből/) az Ócsa ellenében.

A férfiaknál a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntőt szoros küzdelemben, helyenként parázs hangulatú mérkőzésen 1–0-s hátrányból fordítva a Bugyi együttese nyerte meg a Pomáz ICO-val szemben, amely Sergő Márton kiállítása miatt a 82. percben emberhátrányba került. Ezzel Szőgyi Tamás csapatának a II. osztály, Déli csoportjában megszerzett bajnoki címe után a mostani kupagyőzelemmel összejött a duplázás a 2021/2022-es szezonban.

Az idei Pest Megyei Kupanapon a női döntő szakkommentátora Csank János mesteredző, egykori szövetségi kapitány, míg a férfi fináléé a Pest megyei amatőrválogatott (siker)edzőpárosa, az I. osztályban bajnok Gödöllői SK szakvezetője, Győri Zoltán és Sárközi Szabolcs, a Nagykáta-Ulviczky Kft. játékos-edzője volt.

A 9. Fotball Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő jegyzőkönyve ide kattintva található meg.

A 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő jegyzőkönyve ide kattintva tekinthető meg.

Lelátói kép Cegléden (Fotó: Sipos Hajnalka)
Lelátói kép Cegléden (Fotó: Sipos Hajnalka)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik