NB III: Tiszafüreden kérdéses a harmadosztályú indulás

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 14:41
Még nem biztos, hogy vállalja a labdarúgó NB III-ban való indulást az erre jogot kapó Tiszafüredi VSE, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban az élen végzett. A tiszafürediek mögött másodikként végző Törökszentmiklós azonban biztosan vállalná a harmadosztályt, ha felkérést kapna rá – számolt be róla a szoljon.hu megyei portál.



A Törökszentmiklós felkérés esetén vállalná az NB III-at (Fotó: szoljon.hu)
A Törökszentmiklós felkérés esetén vállalná az NB III-at (Fotó: szoljon.hu)


A klub vezetősége még nem döntötte el, hogy vállaljuk-e a magasabb osztályt – mondta Ábrahám Tamás, a Tiszafüredi VSE szakosztályvezetője. – Egyelőre bizonytalan, hogy rendelkezésünkre állnak-e majd az anyagi feltételek, erről folynak az egyeztetések. Szerencsére még van időnk dönteni.”

Mivel az idén osztályozót sem kell játszani, a létszámnövelés a Tiszafüred sorsát nem befolyásolja, csak a lehetőségeiken múlik, hol indulnak majd. Esély a Törökszentmiklós előtt nyílhat, amely a második helyen állt a múlt heti lefújáskor.

Nagyon szeretnénk elindulni az NB III-ban – ecsetelte a megyei portálon Kinyik György, a miklósiak edzője. – Ennek ellenére úgy készülünk, hogy a megyei bajnokságban kell maradnunk, de örülnénk a létszámemelésnek, mert szeretnénk feljutni."

A portál is megerősíti azt az értesülést, hogy az MLSZ négycsoportos NB III-at tervez, konkrétan négyszer 16 csapatosat. Ez azt jelentené, hogy a jelenlegi 48 helyett 64 gárda vitézkedhetne a legalacsonyabb NB-s osztályban. A második helyen végző Törökszentmiklósnak ebben az esetben lehetne esélye a harmadosztályú szereplésre, mivel létszámemelés esetén nagy valószínűséggel erősorrend alapján felkérnék a megyei második helyezettek egy részét is.

NYOLC MEGYEI BAJNOK BIZTOSAN VÁLLALJA AZ INDULÁST
A szoljon.hu – több forrásra hivatkozva – elkészítette a megyei első helyezettek indulási szándék szerinti csoportosítását. Úgy értesültek, hogy a húsz, élen végző csapatból hét licenckérelmet sem adott be, míg a Heves megyei Lőrinci már jelezte, hogy szinte biztosan nem tud elindulni a harmadosztályban, tehát nyolc együttes „kiszállt a versenyből”. Nyolc csapat nyilatkozott úgy biztosan, hogy osztályt lép, míg a maradék négy együttes helyzete még bizonytalan, így csak később hoznak döntést.

Vállalja (8): BVSC-Zugló (Budapest), Körösladány (Békés), Majos (Tolna), Gárdony-Agárd (Fejér), Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarjáni BTC (Nógrád), Szegedi VSE (Csongrád), Tatabánya (Komárom-Esztergom).
Kérdéses (4): Balatonfüred (Veszprém), Biatorbágy (Pest), SC Sopron (Győr-Moson-Sopron), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok).
Nem vállalja (8): Gellénháza (Zala), Jánoshalma (Bács-Kiskun), Kadarkút (Somogy), Lőrinci (Heves), Monostorapályi (Hajdú-Bihar), Nagyhalász (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Pécsvárad (Baranya), Vép (Vas).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik