NB III: nem vállalja a harmadosztályú indulást a Sárvár

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 08:24
A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának legutóbbi, csonka idényében a 13. helyén végző Sárvár FC elnöksége úgy döntött, hogy a csapat a következő kiírásban csak a Vas megyei I. osztályba nevez be – tudtuk meg a klub hivatalos Facebook-oldaláról.

A sárváriak közleményéből kiderül, hogy a város turizmusa lassan helyrejövő károkat szenvedett az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány alatt, ezért nem várható el, hogy az önkormányzat az eddigi mértékben támogassa az NB III-as felnőttcsapat versenyeztetését. Ezért a Sárvár FC elnöksége egyhangúlag azt a döntést hozta, hogy a 2020–2021-es kiírásban a klub a Vas megyei I. osztályú bajnokságba nevez.

Az elnökség azt a célt tűzte ki, hogy sárvári edzővel és helyi kötődésű játékosokkal kezdje meg a csapat újjáépítését, így az eddigi vezetőedző, Bojan Lazics nem marad a klubnál. Az együttes irányítását a sárvári Kovács Balázs, a Rum KSC korábbi trénere veszi át. Az egyesület célja, hogy három éven belül újra olyan NB III-es csapata legyen a városnak, amelynek gerincét helyi nevelésű játékosok alkotják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik