NB III: meglesz az egymilliárd a futballarénához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 15:21
Nyíregyházán – ahol jelenleg az NB III-ban szerepel a licencproblémák miatt visszaminősített labdarúgócsapat – továbbra is a Nemzeti Stadionfejlesztési Program által biztosított egymilliárd forinttal tervezhetnek a létesítmény átépítésénél.

„A kormány-előirányzatban kétszer ötszázmillió forint szerepelt, amelynek első részét 2015-ben kellett volna felhasználni – mondta Batizi Tamás, a nyíregyházi polgármesteri hivatal kabinetvezetője a Kelet-Magyarországnak. – A több hónapos egyeztetés során a kormány, az MLSZ és Nyíregyháza abban állapodott meg, hogy értelmesebb lenne egy újfajta koncepcióval hozzányúlni a stadionhoz, mintsem csupán a régit modernizálni. Egy korszerű, arénajellegű létesítmény létrehozásában gondolkodunk. Eszerint a lelátó karnyújtásnyira kerülne az oldalvonaltól, angol jelleggel, kevesebb férőhellyel, ám a mai igényeknek megfelelve. Az az ötszáz millió sem tűnt el. Egyszerűen arról van szó, hogy mivel tavaly a stratégia újraalkotása miatt nem használtuk fel, a büdzsében szereplő összeg sorát rendezni kellett, ahogy a felelős gazdálkodás esetén szokás. Emlékeztetnék mindenkit ugyanakkor arra, hogy a novemberi miniszterelnöki látogatás során Orbán Viktor elmondta: ha a Spartacus feljut a másodosztályba, újra napirendre kerülhet a stadion ügye, a létesítmény persze nem egyből fog arénává átalakulni. De a pénz biztosan meglesz rá.”Batizi Tamás, a nyíregyházi polgármesteri hivatal kabinetvezetője a Kelet-Magyarországnak. – A több hónapos egyeztetés során a kormány, az MLSZ és Nyíregyháza abban állapodott meg, hogy értelmesebb lenne egy újfajta koncepcióval hozzányúlni a stadionhoz, mintsem csupán a régit modernizálni. Egy korszerű, arénajellegű létesítmény létrehozásában gondolkodunk. Eszerint a lelátó karnyújtásnyira kerülne az oldalvonaltól, angol jelleggel, kevesebb férőhellyel, ám a mai igényeknek megfelelve. Az az ötszáz millió sem tűnt el. Egyszerűen arról van szó, hogy mivel tavaly a stratégia újraalkotása miatt nem használtuk fel, a büdzsében szereplő összeg sorát rendezni kellett, ahogy a felelős gazdálkodás esetén szokás. Emlékeztetnék mindenkit ugyanakkor arra, hogy a novemberi miniszterelnöki látogatás során Orbán Viktor elmondta: ha a Spartacus feljut a másodosztályba, újra napirendre kerülhet a stadion ügye, a létesítmény persze nem egyből fog arénává átalakulni. De a pénz biztosan meglesz rá.”

A hírt közlő szon.hu mindezt annyival egészítette ki, hogy a stadion felújítását megelőzi egy másik nagyszabású beruházás is Nyíregyházán: a Tiszavasvári úti NYVSC pályán egy új, atlétikai és sportcentrum épül, amelynek előkészületei széles körű egyeztetésekkel megkezdődtek, és már előrehaladott fázisban vannak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik