NB III: Mátyus és Brekk is biztos a nyíregyházi aranyban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2015.07.29. 09:47
A licencproblémák miatt az NB III-ba visszasorolt Nyíregyháza Spartacus szezon előtti szurkolói ankétján Brekk János szakmai igazgató és Mátyus János vezetőedző is arról beszélt, hogy biztos a bajnoki aranyéremben.

„A vezetőség számára nem volt kérdés, hogy folytatja-e az itt megkezdett munkát, míg a játékosok közül minél többet szerettünk volna megtartani – idézi Brekk János szakmai igazgató szavait a szon.hu. – Végül kilencen maradtak, nekik jár a tisztelet és a köszönet, hogy két évet a csapat visszajuttatására áldoznak a pályafutásukból, holott mindegyikőjüknek lett volna más lehetősége. Keserves bajnoki év elé nézünk, minden csapat és játékos ellenünk vívja majd élete mérkőzését, de hogy megnyerjük a bajnoki címet, afelől nincs kétségem. Annyi a kérdés, hogy sírva vagy dalolva.”

Mátyus János vezetőedző sincs más véleményen.

„Én lennék a legboldogabb, ha csupa Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatal játszana a csapatban, és ezért mindent meg is fogok tenni. De csak azért, mert valaki megyebeli és fiatal, nem fog játszani, majd csak akkor, ha leveszi a mezt a rutinosabb futballistákról. A korosztályos együttesek nagyon sok meccsét megnéztem, és valljuk be, elég rosszul állt a szénánk utánpótlás-nevelés terén, ám mintha pozitív elmozdulás lenne tapasztalható. A kizárás utáni helyzet ismerős, hasonlót éltem át játékosként a Fradinál, s az akkori tapasztalatokat felhasználva talán kezelni is tudom majd. Csak a saját csapatom érdekel, nem foglalkozom azzal, hogy ki lesz a soros ellenfél, ők majd jönnek, és remélhetőleg vereséggel mennek. De hogy jövő nyáron mi leszünk a bajnokok, abban biztos vagyok.”Brekk János szakmai igazgató szavait a szon.hu. – Végül kilencen maradtak, nekik jár a tisztelet és a köszönet, hogy két évet a csapat visszajuttatására áldoznak a pályafutásukból, holott mindegyikőjüknek lett volna más lehetősége. Keserves bajnoki év elé nézünk, minden csapat és játékos ellenünk vívja majd élete mérkőzését, de hogy megnyerjük a bajnoki címet, afelől nincs kétségem. Annyi a kérdés, hogy sírva vagy dalolva.”

Mátyus János vezetőedző sincs más véleményen.

„Én lennék a legboldogabb, ha csupa Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatal játszana a csapatban, és ezért mindent meg is fogok tenni. De csak azért, mert valaki megyebeli és fiatal, nem fog játszani, majd csak akkor, ha leveszi a mezt a rutinosabb futballistákról. A korosztályos együttesek nagyon sok meccsét megnéztem, és valljuk be, elég rosszul állt a szénánk utánpótlás-nevelés terén, ám mintha pozitív elmozdulás lenne tapasztalható. A kizárás utáni helyzet ismerős, hasonlót éltem át játékosként a Fradinál, s az akkori tapasztalatokat felhasználva talán kezelni is tudom majd. Csak a saját csapatom érdekel, nem foglalkozom azzal, hogy ki lesz a soros ellenfél, ők majd jönnek, és remélhetőleg vereséggel mennek. De hogy jövő nyáron mi leszünk a bajnokok, abban biztos vagyok.”

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek