NB III: húszezer néző látta Vietnamban a REAC-ot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 10:02
Hazatért Vietnamból a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő REAC labdarúgócsapata. A rákospalotaiak három mérkőzést játszottak az ázsiai országban, és bár mindhármon vereséget szenvedtek, maradandó élményekkel gazdagodtak.

„Rendkívül hasznos volt az ázsiai túra, olyan tapasztalatokkal gazdagodtunk, amelyek a játékosok fejlődését szolgálják – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Mátyus János, a REAC vezetőedzője. – Tíz felnőtt és nyolc ifjúsági korú játékossal utaztunk el, és olyan mérkőzéseket játszhattunk, amelyekben eddig a fiúknak nem volt részük. A játékosok megtapasztalhatták, hogy mennyivel gyorsabbak a nemzetközi meccsek. Az első találkozót a legnépszerűbb vietnami csapattal, a Becamex Binh Duonggal vívtuk, amelyet húszezren látták. Bár 4–0-s vereséget szenvedtünk, nem volt okunk a szégyenkezésre sem ekkor, sem a későbbiek során.”Mátyus János, a REAC vezetőedzője. – Tíz felnőtt és nyolc ifjúsági korú játékossal utaztunk el, és olyan mérkőzéseket játszhattunk, amelyekben eddig a fiúknak nem volt részük. A játékosok megtapasztalhatták, hogy mennyivel gyorsabbak a nemzetközi meccsek. Az első találkozót a legnépszerűbb vietnami csapattal, a Becamex Binh Duonggal vívtuk, amelyet húszezren látták. Bár 4–0-s vereséget szenvedtünk, nem volt okunk a szégyenkezésre sem ekkor, sem a későbbiek során.”

A REAC a második vietnami meccsén a dél-koreai tartalékbajnokság legjobbjaiból álló együttessel mérkőzött meg, ezen a találkozón 5–0-ra nyertek az ázsiaiak. A harmadik mérkőzésen a vietnami Don Tam Long 2–0-ra győzte le a rákospalotaiakat.

„Annak ellenére, hogy mindhárom meccsen kikaptunk, egyre jobban tudtunk alkalmazkodni az ottani játékstílushoz – fejtegette a tréner. – Ezek a csapatok őszinte támadófutballt játszanak, semmilyen olyan megkötés nincs, amely az európai csapatokat jellemzi. Minden csapatban van öt-hat légiós, így pályára lépett ellenünk például a korábban Kispesten futballozó Dieng Cheikh Abass is. Persze rajta kívül több afrikai és brazil játékos játszik a klubokban, de bosnyák védővel és szerb csatárral is szembekerültünk.”

A REAC tehát megtapasztalhatta, hogy a vietnami futball milyen fejlődésen megy át, ezt még mi, magyarok is megirigyelhetjük.

„Nagyon sok pénzt tettek bele a sportágba az elmúlt időszakban. Rendkívül jók a körülmények és nagyon népszerű a futball; ez mindenen látszik, már azon is, hogy rengeteg kisgyerek focizik az utcán. Mi egy ötcsillagos szállodában laktunk, amelyben szintén remek volt a kiszolgálás, és láthattuk, hogy a televízióban folyamatosan helyi és európai mérkőzéseket közvetítenek szakértői elemzésekkel megspékelve” – fejezte be Mátyus.

A REAC az NB III Keleti csoportjának 13. fordulójában szombaton 17 órától az Ebest fogadja a Budai II László stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik