NB III: hajráláz, botlott az eddigi éllovas két csoportban

Vágólapra másolva!
2013.05.25. 22:53
A labdarúgó NB III eddigi listavezetői közül a Szekszárd csak döntetlent játszott, a Hatvan kikapott, így egy fordulóval a zárás előtt mindkettő kénytelen volt átadni az első helyet: a Dráva-csoportban a Dunaújváros, a Mátra-csoportban a Felsőtárkány vezet. Négy csoportnak még nincs bajnoka.

DRÁVA-CSOPORT
A Dunaújváros Sitku Illés mesterhármasára alapozva hazai pályán 6–0-ra verte a Nagyatádot, és átvette az első helyet a Szekszárdtól, amely hazai pályán 1–1-et játszott a Híd SC ellen. Egy fordulóval a zárás előtt a Dunaújváros 63 ponttal első, a Szekszárd 62-vel második. DRÁVA-CSOPORT
A Dunaújváros Sitku Illés mesterhármasára alapozva hazai pályán 6–0-ra verte a Nagyatádot, és átvette az első helyet a Szekszárdtól, amely hazai pályán 1–1-et játszott a Híd SC ellen. Egy fordulóval a zárás előtt a Dunaújváros 63 ponttal első, a Szekszárd 62-vel második.

MÁTRA-CSOPORT
Az eddigi első Hatvan 3–1-es vezetésről 4–3-ra kikapott Maglódon, így a Felsőtárkány – amely 3–0-ra verte a Bükkábrányt – átvette a vezetést a tabellán. Az utolsó fordulót a Felsőtárkány 54, a Hatvan 53, a szombaton döntetlent játszó REAC 51 ponttal várja. (Zárójelben: a súlyos sérülés után visszatérő Csiki Norbert két góllal segítette 5–0-s ózdi győzelemhez az MTK II-t.)

BAKONY-CSOPORT
A Komárom ellen 1–0-ra nyerő, de NB II-es licenccel nem rendelkező Andráshida ugrott az élre 53 ponttal, a vasárnap pályára lépő, szintén licenc nélküli Dorog a második 52-vel, míg a Mosonmagyaróvár – amely szombaton a 91. és a 93. percben kapott gólok miatt kényszerült 2–2-re a Mór ellen – 51-gyel harmadik.

ALFÖLD-CSOPORT
A Dabast szombaton 3–1-re legyőző Monor 47 ponttal átvette az első helyet, a Makón 1–0-ra nyerő Tököl a harmadik 45-tel. Vasárnap a Dunaharaszti (45) az eddigi listavezető Soroksárt (46) fogadja a forduló rangadóján.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a Duna-csoportban a Budaörs, a Tisza-csoportban a Várda SE már megnyerte a bajnokságot, és készülhet az NB II-be jutásért vívandó osztályozóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik