NB III: felelőtlenül posztoltak, de megúszták a szerződésbontást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 07:03
A napokban elterjedt a hír, hogy a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcika vezetősége felfüggesztette és elbocsátotta négy labdarúgóját, Farkas Jánost, Odrobéna Pétert, Turcsik Tamást és Varga Bencét egy közösségi oldalon megjelent kép, illetve az ahhoz fűzött hozzászólások miatt. A klub ügyvezetője ezt cáfolta és elmondta, hogy lezárták az ügyet, a négy játékos a keret tagja marad, és ismét edzhet.

Gulyás Tibor, a barcikaiak ügyvezetője a klub honlapján a következőket mondta az ügyről:Gulyás Tibor, a barcikaiak ügyvezetője a klub honlapján a következőket mondta az ügyről:

„Valóban felkerült az internetre egy kép, és ehhez születtek bizonyos hozzászólások, vélemények, amelyekről úgy gondoljuk, hogy nem voltak szerencsések – mondta a klubirányító. – A klub vezetősége hónapokkal ezelőtt meghatározott egy célt, azt, hogy három éven belül a csapat jusson fel az NB II-be, és ehhez igyekszik megteremteni a lehető legjobb feltételeket. Ezen célkitűzés csakis úgy érhető el, ha mindenki – vezető, edző, játékos – egy irányba húz, egy irányban gondolkodik és akkor, ha egység van a pályán és az öltözőben egyaránt. Elvárjuk minden játékostól, hogy ennek szellemében végezze az edzésmunkát és teljesítsen a pályán.”

Bár Gulyás Tibor nem ejtett róla szót, a Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy olyan közösségi oldalon posztolt kép miatt történt a felzúdulás, amelyen több olyan barcikai játékos ül a kispadon a legutóbbi, Tiszaújváros elleni mérkőzés alatt, akik korábban sok NB I-es meccset játszottak. Ehhez jött aztán például olyan hozzászólás is, hogy a kispadon több mint száz élvonalbeli mérkőzés ül…

Az ügyvezető a klub honlapján viszont hangsúlyozta, hogy lezárták az ügyet, a négy labdarúgó a keret tagja marad, és ismét edzhet.

„Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy klubunk senkivel sem bontott szerződést, mind a négy játékos továbbra is a keret tagja – hangsúlyozta Gulyás Tibor. – Az eset miatt az a döntés született, hogy amíg nem zárul le az ügy, addig nem látogathatják az edzéseket, így kedden és szerdán a szóban forgó futballisták nem vettek részt a foglalkozásokon. Csütörtöktől azonban már újra együtt készülhetnek a többiekkel, azt követően, hogy egy belső beszélgetés során elmondtuk a véleményünket a játékosoknak, akik megértették az érveinket. Ezzel a magunk részéről az ügyet lezártnak tekintjük és kizárólag a hétvégi mérkőzéssel vagyunk hajlandóak foglalkozni."

A Kazincbarcika 16 forduló után 34 ponttal az első helyen áll az NB III Keleti csoportjában. A csapat vasárnap 13 órától a még pont nélkül álló Újpest II-t fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik