NB III: Budapesten áll munkába a korábbi kövesdi sikerkovács

Vágólapra másolva!
2013.07.23. 12:40
Nagy terveket szövöget a labdarúgó NB III Középső csoportjában induló Rákosmente KSK: a vezetőedzőnek Huszák Gézát kinevező klub korábbi NB I-es és NB II-es játékosok segítségével élcsapattá kíván válni a harmadosztályban.

A Rákosmente KSK az előző szezonban az NB III Mátra-csoportjában az ötödik helyen végzett, így osztályozót kellett játszania a bennmaradásért a Veresegyház ellen. A Pest megyei csapat 5–4-es összesítéssel jobbnak bizonyult az RKSK-nál, azonban a budapestiek így is felkérést kaptak az MLSZ-től a harmadosztályú indulásra, és éltek a lehetőséggel.

A következő szezont pedig már nem akarják a véletlenre bízni: élcsapattá akarnak válni. Ennek érdekében elsőként a kispadra ültették Huszák Gézát, aki korábban Diósgyőrben és Mezőkövesden dolgozott. Segítője játékos-edzőként a tavalyi szezonban Kazincbarcikán futballozó Halgas Tibor lesz, aki első ízben kóstolhat bele az edzői szakmába.

A játékoskeretben is nagy a változás: a vezetők már megegyeztek a Szolnokról távozó csatárral, Kocsis Dáviddal és az Ajkát elhagyó középpályással, Szabó Péterrel. Még egyeztetnek további, korábbi első és másodosztályú futballistákkal: a Dunaújvárosból távozó egykori ferencvárosi védővel, Csiszár Zoltánnal, a Békéscsabát elhagyó támadóval, Samuel Obottal, az előző szezont a Vasasnál töltő Popovics Bertolddal és Venczel Balázssal, illetve a korábbi orosházi védővel, Kerekes Istvánnal.

Az RKSK a Középső csoportban szerepel az új rendszerű, háromcsoportos NB III-ban, amelynek küzdelmei az augusztus 17-18-i hétvégén kezdődnek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik