NB III: Biatorbágyon és Körösladányban döntöttek az indulással kapcsolatban

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 08:16
Nem vállalja a labdarúgó NB III-ban való szereplést a Pest megyei élvonalban listavezetőként záró Viadukt SE Biatorbágy, a Békés megyei I. osztályban éllovas Körösladányi MSK viszont él az indulási joggal.

A Pest megyei élvonalban listavezető Biatorbágy a klub honlapján megjelent közleményben részletezte, hogy a csapat (most még) miért nem indul el az NB III-ban. közleményben részletezte, hogy a csapat (most még) miért nem indul el az NB III-ban.

E szerint a Viadukt SE Biatorbágy infrastrukturális felkészültsége jelenleg nem felel meg a harmadosztály licenc-előírásainak, a létesítmények tehát alkalmatlanok NB III-as mérkőzések megrendezésére.

A vezetőség eltökélt célja viszont, hogy a klub továbbra is meghatározó szereplője legyen Pest megye labdarúgásának és közben – folyamatosan fejlesztve a sporttelepet –, felkészüljön az NB III-as elvárásokra. Az alapvető szakmai cél nem változott, tovább építkeznek, az utánpótlás játékosaikat pedig – szakmai szempontokat figyelembe véve – minél fiatalabb korban akarják a felnőtt labdarúgásba bevezetni.

A Békés megyei I. osztályban éllovas Körösladányi MSK viszont a beol.hu és a klub honlapja szerint is elindul az NB III-ban. A körösladányiak licencét elfogadta az MLSZ, de őszig még van néhány dolog, amiben meg kell felelniük az elvárásoknak; mindazonáltal remélik, hogy a magasabb osztályban is helytállnak.

NYOLC MEGYEI BAJNOK BIZTOSAN VÁLLALJA AZ INDULÁST

Már tudható, hogy a húsz élen végzett csapatból nyolc nem adott be licenckérelmet, míg a Heves megyei Lőrinci jelezte, hogy szinte biztosan nem tud elindulni a harmadosztályban, tehát kilenc együttes „kiszállt a versenyből”. Nyolc csapat nyilatkozott úgy biztosan, hogy osztályt lép, míg a maradék három együttes helyzete még bizonytalan, így csak később hoznak döntést.

Vállalja (8): BVSC-Zugló (Budapest), Körösladány (Békés), Majos (Tolna), Gárdony-Agárd (Fejér), Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarjáni BTC (Nógrád), Szegedi VSE (Csongrád), Tatabánya (Komárom-Esztergom).

Kérdéses (3): Balatonfüred (Veszprém), SC Sopron (Győr-Moson-Sopron), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok).

Nem vállalja (9): Biatorbágy (Pest), Gellénháza (Zala), Jánoshalma (Bács-Kiskun), Kadarkút (Somogy), Lőrinci (Heves), Monostorpályi (Hajdú-Bihar), Nagyhalász (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Pécsvárad (Baranya), Vép (Vas).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik