NB III: az önkormányzat eljárást indít az Egri FC-vel szemben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.31. 16:15
Eger város önkormányzata jogi eljárást indít, és szerződésszegés miatt további korlátozásokat tervez a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Egri FC-vel szemben.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Egri FC-t működtető kft. százszázalékos tulajdonosa, Kósa Sándor ígéretet tett arra, hogy a 2014. évi támogatás előlegeként szeptemberben felvett 5.5 millió Ft-ot 2013. december 31-ig visszafizeti a városnak, illetve 2014-re önkormányzati támogatást nem kér. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Egri FC-t működtető kft. százszázalékos tulajdonosa, Kósa Sándor ígéretet tett arra, hogy a 2014. évi támogatás előlegeként szeptemberben felvett 5.5 millió Ft-ot 2013. december 31-ig visszafizeti a városnak, illetve 2014-re önkormányzati támogatást nem kér.

„Az Egri Futball Club Kft. a mai napig nem utalta vissza azt az 5.5 millió forint támogatást, amelyet saját, tavaly novemberben tett kijelentése alapján 2013. december 31-ig vissza szándékozott utalni. Azt ugyanis a 2014. évi támogatás terhére előlegként kapta, és nem kellett volna visszautalnia, ám 2014. január 15-ig el kellett volna vele számolnia, csakúgy, mint a 2013. évre kapott 8 811 688 forint működési támogatással” – nyilatkozta Rázsi Botond egri alpolgármester a heol.hu-nak.

A városvezető közölte azt is, hogy a klubot működtető kft. százszázalékos tulajdonosa, Kósa Sándor a mai napig egyik támogatással sem számolt el, és a polgármesteri hivatal kétszeri felszólítására sem reagált. A támogatási szerződésekben foglaltaknak megfelelően a hivatal ezért megindítja a jogi eljárást, és szerződésszegés miatt további szankciókat is alkalmaz a klubbal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik