NB III: 300 millióért vinné a PMFC-t Pécs városa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 15:58
A Dunántúli Napló beszámolója szerint rendkívüli közgyűlést tartanak hétfőn a pécsi városházán, aminek kapcsán a labdarúgócsapat sorsa is szóba jön.

A bama.hu szerint hat napirendi pontról döntenek a nap során, és két érdekes téma lesz. Az egyik egy nyilatkozattétel a PMFC átvételére, a másik napirendi pont pedig arról szól, hogy ha Budapest elnyerné a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát, akkor Pécs lehetne az egyik helyszín.bama.hu szerint hat napirendi pontról döntenek a nap során, és két érdekes téma lesz. Az egyik egy nyilatkozattétel a PMFC átvételére, a másik napirendi pont pedig arról szól, hogy ha Budapest elnyerné a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát, akkor Pécs lehetne az egyik helyszín.

A lap szerint a következőket tartalmazzák az előterjesztések:

Nyilatkozattétel a PMFC átvételére

– Az önkormányzat szándékában áll a 2015–2016-os bajnoki évadtól önállóan működtetni és üzemeltetni a magyar labdarúgó-bajnokságban jelenleg „PMFC-Matias” néven szereplő csapatot
– Az önkormányzat a gazdasági társaságok üzletrészei, illetve a labdarúgócsapat működéséhez szükséges ingó- és ingatlanvagyon, valamint a működéshez nem nélkülözhető jogok megszerzésére mindösszesen – a részletes szakértői vizsgálatok alapján és annak ismeretében, legfeljebb – bruttó 300 000 000 forint összegben ajánlatot tesz.
Az önkormányzat kész mindent megtenni annak érdekében, hogy az érdekkörébe tartozó gazdasági társaságok, valamint egyéb harmadik személyek is részt vegyenek a jogügylet teljesítésében.

Olimpiai helyszín lehet Pécs

– Az önkormányzat a Budapest nyertes pályázata esetén a 2024. évi nyári olimpiai játékok kosárlabda és tollaslabda sportágakban megrendezésre kerülő versenyszámai – selejtezők és csoportmérkőzések – lebonyolítására az e sportágakban elért eredményei alapján és az e sportágakban folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések (új sportközpont építése) adta lehetőségeivel élve, vidéki helyszínül Pécs városát ajánlja fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik