NB II: új névvel kezdi meg a felkészülést az újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 12:10
null
Aleksandar Jovanovic (jobbra) korábban az FTC-ben is játszott (Fotó: NS-archív)
Megkezdte a felkészülést a 2019–2020-as idényre a Szeged NB II-ben újonc csapata. Az új játékosok mellett a csapat új nevet is kapott, Kiss-Rigó László bejelentette, Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven futnak neki az új idénynek – írja a klub hivatalos honlapja.

 

Szegeden már épül a 8000-es befogadóképességű Szent Gellért Fórum, de a tervek szerint csak szeptember 15-én vagy 22-én (a sorsolástól függően) játszhat az új létesítményben a csapat, addig a hazai mérkőzéseiket Gyulán vívják.

A stadion és a név megújulása mellett érkezőket is bejelentettek a legutóbbi idényben az NB III Közép-csoportját megnyerő klubnál, a portugál Joao Janeiro tréner mellé csatlakozott az edzői stábhoz Paul Ceusan, aki a csapat és az ellenfelek elemzéséért felel, valamint Bagdi Ferenc kapusedző.

Az osztályváltás természetesen új igazolásokkal is jár, eddig három érkezőt jelentettek be Szegeden: az előző idényt a Honvédnál kölcsönben töltő kapus Takács János és a Paksnál is megforduló Pintér Norbert mellett a több poszton is bevethető, a Ferencvárossal és a DVSC-vel összesen 188 NB I-es mérkőzést maga mögött tudó Aleksandar Jovanovic is csatlakozott a kerethez.

A szegedi vezetőség elmondása szerint a tavalyi keret majdnem minden tagjának felajánlották, hogy maradhatnak a klubnál, de Farkas Márk, Pászka Lóránd, Hegedűs Martin, Coroian Andrei, Achim Sebastian és Máté János távoznak a csapattól.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia az augusztus negyedikei NB II-es bajnoki rajtig hat felkészülési mérkőzést jelentett be: találkoznak a Kecskeméttel, a Füzesgyarmattal, az Érddel és a Balmazújvárossal, majd július végén két romániai klubbal, a temesvári Polival és a Szentmártonnal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik