NB II: tüntetés volt, aláírás még mindig nincs a ZTE-nél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 23:14
A zaol.hu számolt be róla, hogy a klub megmentéséért meghirdetett szimpátiatüntetésre kedd délután nagyjából 30-40 szurkoló érkezett a székházhoz, de estig nem érkezett hír arról, hogy Nagy Ferenc, a ZTE FC többségi tulajdonosa aláírta-e az elővételi szerződést az önkormányzattal. Ennek ellenére az NB II-es labdarúgócsapat pályára lép a holnapi, Sopron elleni felkészülési mérkőzésen.

Kedd délután nagyjából 30-40 szurkoló érkezett a klub székházához, de az internetes portálok által korábban jósoltakkal szemben a ZTE-utánpótlás tagjai és szüleik részben elmaradtak. A klub részéről Tóth Krisztián marketingvezető szólt néhány szót az egybegyűltekhez és hangsúlyozta, biztos benne, hogy a héten megszületik a megállapodás, mert ez a klub érdeke.Tóth Krisztián marketingvezető szólt néhány szót az egybegyűltekhez és hangsúlyozta, biztos benne, hogy a héten megszületik a megállapodás, mert ez a klub érdeke.

Nagy Ferenc, a ZTE FC többségi tulajdonosa a zaol.hu-nak kora délután viszont csak ennyit mondott: „Ma vagy holnap megtörténhet az aláírás." Estig nem érkezett hír arról, hogy ezt megtörtént volna.

Közben a csapat ismét edzett, igaz, a kedd délelőtti tréninget nem teljes létszámú keretnek tartotta meg Lendvai Miklós vezetőedző.

„Nincs mit kertelni, a csapat már nagyon feszült – mondta a szakvezető a regionális oldalnak. – Az információk vegyesen érkeznek, nem lehet semmire mérget venni. Itt most már nem egy vagy két hónap, hanem az utolsó két év feszültsége is benne van a levegőben. Van, akinek a napi megélhetése is gondot okoz már... Nagyon nehéz az öltözőben kezelni ezt a helyzetet, de azt mondtam a játékosoknak az edzés után: pihenjenek egyet, aztán, mint a harcosok, kezdjük újra. Tény, nem volt teljes a létszám ma délelőtt."

A délutáni edzésen már teljes létszámban edzett a csapat, és megerősítették: a sérültek kivételével mindenki elutazik a szerdai, soproni felkészülési mérkőzésre.

Mint ismeretes, a zalaegerszegi önkormányzat két hete bejelentette, hogy vételi ajánlatot tesz a klub többségi tulajdonosának a részvényei megvásárlására, ami megoldásnak tűnt a klub súlyos anyagi gondjaira. Két nap múlva Nagy Ferenc válasza is napvilágra került, a tulajdonos jelezte, elfogadja az ajánlatot, de feltételekkel.

A múlt pénteken aztán rendkívüli ülést tartott a város közgyűlése, és 50 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak azzal a feltétellel, hogy Nagy Ferenc előszerződést köt a várossal a vételi ajánlatra.

A tulajdonos viszont jelezte, pontosítani kell néhány részletet, s miután hétfőn a játékosok nem kaptak kielégítő választ Nagy Ferenctől, sor került a tüntetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik