NB II: távozhat a házi gólkirály Mezőkövesdről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 15:59
Kilenc találattal vezeti a labdarúgó NB II-ben szereplő Mezőkövesd házi góllövőlistáját Máté János, akit a kövesdi szurkolók az ősz legjobbjának választottak. Ennek ellenére nem biztos, hogy a csatár a tavaszt is a borsodiaknál tölti.

„A vezetők két lehetőséget vázoltak fel: az első, hogy hosszabbítunk, mert nyáron lejár a szerződésem, a másik, hogy most értékesítenek – mondta a klub honlapján Máté János. – Eddig még nem sikerült megegyeznünk, folynak a tárgyalások a távozásomat illetően, mivel vannak élvonalbeli megkereséseim. December végéig, január elejéig eldől a sorsom. Kettős érzések vannak bennem: ha a klub is, és én is jól járunk, akkor az élvonalba igazolok, de a sorsom sok dologtól függ."Máté János. – Eddig még nem sikerült megegyeznünk, folynak a tárgyalások a távozásomat illetően, mivel vannak élvonalbeli megkereséseim. December végéig, január elejéig eldől a sorsom. Kettős érzések vannak bennem: ha a klub is, és én is jól járunk, akkor az élvonalba igazolok, de a sorsom sok dologtól függ."

A támadó saját őszi teljesítményével elégedett, a csapatéval viszont nem és úgy látja, hogy a fordulópontokból nem jöttek jól ki.

„Nem lehetek elégedetlen, hiszen kilenc gólt szereztem, illetve tavaly is, és idén is nekem a legjobb a perc per gól (905 perc, 9 gól) arányom a másodosztályban, amely egy objektív hatékonysági mutató – ecsetelte a támadó. – Mégis van hiányérzetem, mert a csapat nem ott áll, ahol elterveztük. A szezon első harmadában vezettük a tabellát, aztán olyan hullámvölgybe kerültünk, amiből az utolsó fordulókig nem sikerült kijönni. A fordulópontokból nem jöttünk ki jól. Sok esetben nagy labdabirtoklási fölényünk volt, viszont ha egy betömörülő csapat ellen az első félidőben gólt kaptunk, utána már 11 emberrel védekeztek ellenünk és nem tudtunk eredményesek lenni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik