Nem bírt egymással a Szolnok és a Békéscsaba a Tisza partján

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 16:50
null
Tóth Lászlót (labdával) sérülés miatt le kellett cserélni, csapata viszont pontot szerzett (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 14. fordulójában a Szolnoki MÁV a Békéscsabát fogadta a Tiszaligeti Stadionban. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, de a szünet után feljavult a hazai csapat, és kiharcolta a döntetlent.

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

SZOLNOKI MÁV FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 400 néző. Vezette: Takács János (Tőkés Róbert, Márkus Péter)
SZOLNOK: Csáki K. – Szabó A., Kovács O., Tóth B. – Tömösvári (Molnár R., 85.), Tisza K., Földi M. (Kónya M., 74.), Lakatos Cs. (Kurdics, a szünetben) – Rokszin, Vólent (Irmes, a szünetben), Tóth L. (Sipos Z., 39.).Vezetőedző: Csábi József
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Fazekas L., Farkas M., Bora – Hodonicki, Nagy S. (Albert I., 74.), Szabó P. (Sipos G., 86.), Kitl M. – Máris (Ilyés T., 80.), Pantovics (Gránicz, 74.) – Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Tóth B. (52.), ill.Fazekas L. (17.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József:– Szerkezetet váltottunk a héten, és ez jól is sült el a mérkőzés elején, majd a semmiből gólt kaptunk. A szünetben változtattunk, sikerült egyenlítenünk, és ezt követően úgy éreztem, meg is nyerhetjük a meccset. A végén mindkét csapat belement az adok-kapokba, de egyik fél sem tudta eldönteni a találkozót.
Láza János (megbízott edző):– Az első félidő a terveink szerint alakult, meg is tudtuk szerezni a vezetést. Igyekeztünk a szünet után is ezt folytatni, de ellenfelünk játéka feljavult. A hajrában aztán volt három olyan helyzetünk, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést, emiatt úgy érzem, két pontot Szolnokon hagytunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kevés izgalmat hozott az első félidő a Tisza partján, megérdemelten vezettek a vendégek. Bár a Szolnoki MÁV birtokolta többet a labdát, s igyekezett veszélyeztetni, de a Békéscsaba nagyon zártan védekezett. Ráadásul az Előre gólra váltotta egyetlen nagy helyzetét, amihez kellett az is, hogy a hazai védelem a kapu előtti tömörülés közben ne figyeljen a kipattanóra a szögletnél – Fazekas László viszont éber volt, s a hálóba bombázott (0–1).

Bár Tóth László vállsérülése miatt egy kényszerű cserét már végre kellett hajtania Csábi József vezetőedzőnek, a szünetben így is behozott két játékost a hazaiak trénere. Jót is tett a változtatás a pályaválasztónak, amely agilisabban és kreatívabban futballozott, így hamar összejött az egyenlítés is számáraTóth Bence révén, aki hasonló helyzetben talált be, mint ahogy a vendéggól született (1–1). Felélénkült a játék a gól után, több szolnoki helyzet is adódott, majd a hajrában már a csabaiak veszélyeztettek, de mivel Csáki Kálmán többször is bravúrral védett, maradt a döntetlen. A MÁV így öt, míg a Békéscsaba négy mérkőzés óta nyeretlen.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, döntetlennel zárult a Szolnok és a Békéscsaba összecsapása! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Kitl adta be a szögletet jobbról, Bora 7 méterről fejelhetett, de a hazai kapus kitolta a léc alól a labdát!

88. perc: Kitl lépett be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, középre adott, Gránicz 10 méterről lőtt, Csáki pedig lábbal hárított!

86. perc: És egy csabai csere is, Szabó Péter lejött, helyén Sipos Gábor.

85. perc: Szolnoki csere, Tömösvári Bálint helyett Molnár Róbert jött be.

85. perc: Kurdics lőtt 25 méterről, a labda megpattant, és így vágódott majdnem a bal felső sarokba, de Czinanó résen volt!

83. perc: Szabó Péter buktatta Rokszint, amiért megkapta a meccs első sárga lapját.

81. perc: Sipos Zoltán lövése 12 méterről zúgott el a bal kapufa mellett!

80. perc: Újabb csabai csere, ezúttal Máris Dominik helyett Ilyés Tamás a pályán.

74. perc: Három csere ebben a percben. A hazaiaknál Földit váltja Kónya, míg a vendégoldalon lement Nagy és Pantovics, érkezett Albert és Gránicz.

73. perc: Pantovics lőtt 13 méterről, Csáki bravúrral ütötte ki a bal alsóba tartó labdát!

Hodonicki Márkék (fehérben) teljesítménye visszaesett a szünet után, de a meccs vége ismét a vendégeké volt (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)
Hodonicki Márkék (fehérben) teljesítménye visszaesett a szünet után, de a meccs vége ismét a vendégeké volt (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)

A gól óta egyértelműen felélénkült a játék, a szolnoki futballistáknak pedig megjött az önbizalmuk. Az Előre is érzi, újra fel kell pörögni.

61. perc: Tisza lőtt jobb külsővel 18 méterről, a labda nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett!

58. perc: Rokszin iramodott meg, kitette balra Sipos Zoltánnak a labdát, aki átívelt a hosszúra, de Tömösvári elől menteni tudtak az ötösön belül!

52. perc: GÓL! EGYENLÍT A MÁV! Kurdics Levente bal oldali nagy bedobása után ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, végül Tóth Bence elé került, aki 11 méterről okosan, jobbal a bal alsóba lőtt! 1–1

51. perc: Sipos Zoltán bal oldalról, 20 méterről végzett el egy szabadrúgást, lövését a rövid kapufánál kiöklözte a vendégek kapusa.

50. perc: Kitl Miklós jobb oldali szöglete után a rövidnél Nagy Sándor fejelt egy méterrel fölé.

46. perc: Nagy csabai lehetőség! Lukács Raymond indult meg a jobb oldalon, középre adott, Máris pedig tisztán lőhetett az ötösnél, de a lábai között elment a labda!

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

46. perc: A folytatás előtt kettőt cserél a MÁV. Lakatos és Vólent helyett Kurdics és Irmes a pályán.

A szünetben hátrányban volt a kék mezes Szolnok a Békéscsaba ellen (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)
A szünetben hátrányban volt a kék mezes Szolnok a Békéscsaba ellen (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)

Kevés izgalmat hozott az első félidő a Tisza partján, amely végén megérdemelten vezetnek a vendégek. Bár a Szolnoki MÁV birtokolta többet a labdát, s igyekezett veszélyeztetni, de a Békéscsaba nagyon zártan védekezik, ráadásul egyetlen nagy helyzetét gólra is váltotta.

45+1. perc: Vége az első játékrésznek! Egygólos vendégvezetéssel vonulhatnak a csapatok az öltözőbe.

45. perc: Egy perc a ráadás.

42. perc: Tisza lőtt 16 méterről ballal, de jó egy méterrel fölé.

39. perc: Kényszerű csere, Tóth László mégsem tudja folytatni, így a helyére Sipos Zoltán érkezik.

Tóth Lászlót kellett ápolni, aki ráesett a jobb vállára, de úgy tűnik, tudja folytatni.

Eddig kevés a helyzet a mérkőzésen. A Szolnok próbál kezdeményezni, de nem tud a vendégkapu elé odakerülni, míg az Előre várja a kontralehetőségeket.

Vólent Rolandnak (kékben) nem ment a játék, a szünetben le is cserélték (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)
Vólent Rolandnak (kékben) nem ment a játék, a szünetben le is cserélték (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)

23. perc: Kitl végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkához közel, középre tartó magas lövését azonban kiütötte a hazaiak kapusa.

Nagyjából 400 néző tekinti meg a mérkőzést a Tiszaligeti Stadionban.

17. perc: GÓL! VEZET A BÉKÉSCSABA! Kitl jobb oldali szöglete után Nagy Sándor lőtt a hosszún, ezt még védte Csáki, de a kipattanót Fazekas 11 méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtte! 0–1

11. perc: Tóth László lőtt laposan 15 méterről, de ez Czinánónak könnyed csemege volt.

A Szolnok tiszta kékben, a Békéscsaba fehér felsőben és nadrágban, valamint lila-fehér sportszárban játszik.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak indítják útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK

Bár Schindler Szabolcs fél évet játszott Szolnokon – 2010 őszén az NB I-ben –, legutóbbi emlékei mégsem lehetnek szépek a Tisza-partjáról, ugyanis tavasszal, amikor még a Vasas kispadján ült, 1–0-s vereséget szenvedtek.

„Testvérharcnak” is szemtanúi lehetünk a mai mérkőzésen, ugyanis a hazaiakat Sipos Zoltán, míg a vendégeket Sipos Gábor erősíti – előbbi futballista 20 éves, utóbbi játékos pedig hétfőn ünnepli a 19. születésnapját. Egyébként mindketten középpályások.

Az előző szezonban Szolnokon 0–0-t játszottak a csapatok egymással, míg Békéscsabán 3–2-re nyertek a hazaiak. MÁV-győzelemért egészen 2017. október 22-ig kell visszamenni az időben, amikor az Előre otthonában 2–1-es sikert arattak a kék-fehérek. A vendégek két gólját ráadásul az a Tóth László lőtte, aki jelenleg is a szolnoki csapat tagja.

A békéscsabai klubhonlapja szerinteddig 47 másodosztályú bajnoki mérkőzést játszottak a felek egymással, melyeken 20 alkalommal a kék-fehérek nyertek, 15-ször az Előre tudott győzelmet aratni, a fennmaradó 12 találkozón pedig döntetlen született.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a legutóbbi négy bajnokiján egy pontot gyűjtő Szolnoki MÁV és a három forduló óta nyeretlen, ezalatt két pontot gyűjtő Békéscsaba!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik