NB II: Simonfalvi, Seye és Grbic nélkül a ZTE

Vágólapra másolva!
2013.04.24. 10:48
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő ZTE FC több alapemberét is nélkülözni kénytelen a Tatabánya elleni hétközi bajnokin. Simon Antal, a zalaiak szakmai igazgatója a mérkőzés előtt értékelte csapata esélyeit.

Mint arról korábban beszámoltunk, a BKV Előre elleni hétvégi összecsapás 74. percében Simonfalvi Gábor, a ZTE futballistája egy felugrás után a földön maradt, elveszítette az eszméletét, és lenyelte a nyelvét. A játékos már jól van, de a szerdai mérkőzésen még elővigyázatosságból nem lép pályára.

„Az orvosok döntése alapján Simonfalvi csütörtökig nem mozoghat. Megnéztük a felvételeket, és valóban több mint húsz másodpercig lehetett játékosunk oxigénhiányos állapotban, miután lenyelte a nyelvét a szombati meccsen. Elővigyázatosságból kell még pihennie, s nagy veszteség ez, hiszen valamennyi eddig lejátszott tavaszi találkozón nagyon jó teljesítményt nyújtott. Mellette Denis Grbic az, aki valószínű, hogy nem játszik, hiszen vírusos megbetegedéssel bajlódik, Moustapha Seye pedig rúgást kapott a bokájára, amely még mindig be van dagadva" – mondta Simon a zaol.hu-nak.

A zalaiaknál vannak visszatérő játékosok is, Máté Péter ötmeccses eltiltása lejárt, de kérdés, hogy ő és Kovács Gergő – bár szombaton csereként már beszállt – a hosszú kényszerű pihenőjük után éles meccsen is ott lehetnek-e majd a pályán.

„Tény, hogy Kovács és Máté négy, illetve öt mérkőzésen pihent, de vannak annyira rutinos labdarúgók, hogy ezt a helyzetet áthidalják. Edzettek, edzőmeccseken játszottak, ám az éles mérkőzés mindig más. A találkozóig eldől, hogy esetleg kezdőként vagy csereként juthatnak esetleg szóhoz" – tette hozzá a ZTE szakmai igazgatója.

A Zalaegerszeg szerdán 17 órától pótolja a korábban elhalasztott erőpróbáját a Tatabánya ellen. A zalaiak jelenleg a Nyugati csoport ötödik helyén állnak, húsz ponttal lemaradva az éllovas Puskás Akadémia mögött. A BKV Előre ellen szombaton ugyan 1–0-ra nyerni tudott a csapat, azonban Simon Antal szerint ennél jobb teljesítményre lesz szükség ezúttal, ha újra be akarják gyűjteni a három pontot.

„Kár lenne tagadni, hogy nem volt túl jó a játékunk, de a masszív ellenfél stílusa és a sorozatban játszott találkozók okozta tompaság is közrejátszott ebben. A Tatabánya eleve más stílust képvisel, mélységből indulva gyors támadások jellemzik, s vannak élvonalat is megjárt játékosai. Egyike azon csapatoknak, melyek az első ötbe igyekeznek, s bár leszakadtak, még semmit sem adtak fel. Keretük a kiegészítő emberekkel erősebb az átlagnál, tehát nagyon éles mérkőzésre számítok, s remélem, újabb hazai siker következik" – mondta Simon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik