NB II: pénzbüntetéssel motiválná csapatát Lipcsei Péter

Vágólapra másolva!
2018.11.15. 16:27
A labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár SC vezetőedzője, Lipcsei Péter a klub honlapjának nyilatkozott a csapat elmúlt hetekben mutatott gyengébb teljesítményéről, illetve elmondta: a nagyobb hibákat vétő játékosoknak pénzbüntetést kell fizetniük.

A Soroksár négy meccs óta nyeretlen a másodosztályban. A legutóbbi három mérkőzését egy héten belül kellett lejátszania a fővárosi gárdának, ami rányomta a bélyeget a teljesítményére: A Csákvár és a Békéscsaba ellen döntetlenre végzett hazai pályán, míg Győrben, az ETO-tól vereséget szenvedett.

Sajnos azt kell mondanom, elfogytunk a végére – kezdte visszatekintőjét Lipcsei Péter. – Fröhlich Roland és Huszák Tamás már korábban kidőlt a sorból, Lakatos István lebetegedett, Orosz Márkra előreláthatólag idén már nem számíthatok, valamint Molnár Róbert és Albert Ádám is maródi lett. Összesen tizenhat játékosunk maradt, s ezt az erőltetett menetet így nehéz volt végigcsinálni. Mindent figyelembe véve le a kalappal a fiúk előtt, hogy egyáltalán így kijöttünk a sorozatmeccsekből.

A vezetőedző szerint a rengeteg egyéni hiba következménye a gyengébb teljesítmény, így kénytelen financiális büntető módszerekhez nyúlni.

Nem tanulunk a hibáinkból, ugyanazokat a bakikat követjük el a szezon eleje óta. Annak idején Garami Józsi bácsi vezette be nálunk, hogy a súlyos hibát vétőnek formális büntetést kellett fizetnie. Most én is ezzel próbálkozom. A büntetéspénz a csapatkasszába kerül, az összeget aztán csapatépítő programokra fordítjuk.”

A Ferencváros korábbi ikonikus futballistája az interjú további részében elmondta: reméli, hogy a csapat minél hamarabb visszatér a jó útra, és a hátralévő három mérkőzésükön minél több pontot tudnak majd gyűjteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik